Kultura

Najavljeni 3. Dani požeškog kazališta „…jer ožujak je kazališni slavljenički mjesec!“

01-03-2024 • 11:14
Rva
Po odazivu publike i reakcijama, ova manifestacija se pokazala kao dobra i kao potrebna, rekla je Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega prilikom današnje tiskovne konferencije.

Gradsko kazalište Požega organizator je manifestacije “3. Dani požeškog kazališta” čije obilježavanje traje od 3. do 27. ožujka. Ovo je treća godina provođenja ovog projekta, a kojim se kroz mjesec ožujak obilježavaju važni datumi za požeško Kazalište i kazalište općenito.

Po odazivu publike i reakcijama, ova manifestacija se pokazala kao dobra i kao potrebna, rekla je Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega prilikom današnje tiskovne konferencije.

„Zašto je ožujak kazališni i slavljenički mjesec? – Jer u njemu obilježavamo rođendan Gradskog kazališta Požega, 10. ožujka, ove godine slavimo 29 godina i približavamo se tridesetoj obljetnici. Tu nam je i Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka, a zatim Svjetski dan lutkarstva 21. ožujka. Na kraju, možda i onaj najvažniji datum, 27. ožujka je Svjetski dan kazališta. Kako su svi ti datumi u ožujku, nama je bila ideja obilježiti ih vlastitim premijerama, vlastitom produkcijom i programom. Tu smo nekako naglasak više dali na našem dramskom studiju, na našim profesionalnim predstavama, radionicama – svemu što može obogatiti te dane.“ – rekla je ravnateljica Neferović.

Ove godine na programu su čak tri premijere Male škole kazališta, na taj način se obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade.

„Mi u Danima požeškog kazališta nastavljamo i sa svojim redovnim programom Treća je dječja. U ovom mjesecu nam dolazi poznati mađioničar Luka Vidović, koji će izvesti svoju mađioničarsku predstavu „U čemu je trik?“. Mislim da će to biti jako interesantno djeci, a vjerojatno i roditeljima. Sigurna sam da će dvorana za taj događaj biti popunjena do zadnjeg mjesta.“ – dodala je ravnateljica Neferović.

Premijera – Draga buduća ja – Mala škola kazališta, 13. ožujka u 18 sati.
Treća je djećja – U čemu je trik? – Mala škola kazališta, 16. ožujka u 11 sati.
Premijera – Put oko svijeta – Mala škola kazališta, 20. ožujka u 18 sati.
Premijera – Tajna škola za tajne agente – Mala škola kazališta, 21. ožujka u 18 sati.

Kruna 3. Dana požeškog kazališta je premijera nove komedije za odrasle – San ivanjske noći.

„To je suradnja s Teatrom Exit iz Zagreba, prema tekstu Williama Shakespearea. Pretpremijera je 26. ožujka, a premijera je 27. ožujka. Ono što je za nas ovdje u Kazalištu važno je da svi programi budu puni, da publika dolazi, da je to program za djecu, mlade i za odrasle. Sve to skupa je nekakva zaokružena priča. Osim programa koji se događa u našem kazalištu, mi smo i na gostovanjima.“ – rekla je ravnateljica Neferović, a cijeli program 3. Dana požeškog kazališta dostupan je u nastavku.

Informacije i rezervacije od 1. ožujka na broj 099/273-1616 ili na e-mail marketing@gkp.hr. Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

Novost u požeškom Kazalištu je i prodaja ulaznica putem sustava Entrio.hr.

„To smo nekako pripremali zadnjih mjesec dva dana i konačno da smo se uspjeli dogovoriti. Od 1. ožujka, dakle danas, zaista svi zainteresirani će moći kupiti svoje ulaznice online pute sustava Entrio.hr. Blagajna ostaje raditi i ovdje u kazalištu, u radnom vremenu kako je i radila. Tko želi doći i fizički kupiti ulaznice, to će dalje moći. Svi oni kojima je lakše kupiti ulaznice online, od danas imaju i tu priliku, to nam je posebno drago jer ćemo se malo modernizirati u tom pogledu, ali si olakšati poslovanje i prodaju ulaznica.“ – rekla je Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.

Iza Gradskog kazališta Požega je jedna izrazito uspješna godina, a ispred Grada Požege, ponos je izrazila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

„Ponosni smo na uspjehe i drago nam je taj kontinuirani i kvalitetan rad prepoznat dalje od našeg grada Požege. Započinju nam 3. Dani požeškog kazališta, ovim putem bih pozvala sve sugrađane da podrže ovaj program. Posebno mi je drago što ima puno sadržaja za naše najmlađe, ali isto tako i za ostale dobne skupine. Podržite program i uživajte u Danima požeškog kazališta.“ – rekla je pročelnica Maja Petrović.