Crna kronika

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno dijete

18-05-2024 • 20:24
Rva
Vozač se udaljio s mjesta prometne nesreće, dijete je prevezeno u bolnicu. Slijedi očevid.

Iz OKCP Policijske uprave požeško-slavonske izvijestili su kako je došlo do naleta osobnog automobila na dijete u mjestu Brestovac, Ulica Stari Brestovac. Vozač se udaljio s mjesta prometne nesreće, dijete je prevezeno u Opću županijsku bolnicu Požega. Slijedi očevid.

Policijsko izvješće: U subotu 18. svibnja 2024. oko 18.50 sati u mjestu Stari Brestovac na raskrižju Ulice Stari Brestovac i odvojka iste ulice, devetogodišnje dijete koje je upravljalo biciklom bez zaštitne kacige, nije propustilo vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaske te je udarilo prednjim dijelom bicikla u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 75-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće vozač se zaustavio i zadržao do dolaska djetetove majke, a zatim je napustio mjesto događaja a da nije obavijestio policiju, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 0,62 promila.

U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno i slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: arhiva/ilustracija