Društvo

[FOTO] Održano 30. Vinkovo u Velikoj

23-01-2023 • 07:33
Tena Protić
Nakon što je i službeno proglašeno da Općina Velika ima najljepši advent, u Aquaparku Shhhuma obilježili su blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinara.

Nakon što je i službeno proglašeno da Općina Velika ima najljepši advent, u Aquaparku Shhhuma obilježili su blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinara. Organizatori ovogodišnjeg 30. Vinkova u Velikoj su Općina Velika i Turistička zajednica Zlatni Papuk, a za posjetitelje su pripremili dobru eno i gastro ponudu uz vrhunsko vino i domaće specijalitete.

Sve je uvodno pozdravio direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić, koji je naglasio kako će uz Općinu te svoje udruge i vinare, na ovom mjestu graditi jedno od najboljih Vincelova.

Vino je blagoslovio preč. Dražen Akmačić, a uz mnogobrojne veličane i njihove goste, u proslavi Vinkova sudjelovali su načelnik Općine Velika Robert Hofman i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

Udruge s područja općine Velika okupile su se kako bi ponudili svoje proizvode, a gosti iz prijateljske općine Raše pobrinuli su se da u ponudi bude i morskih specijaliteta. Dobru atmosferu napravili su Tamburaški sastava Zlatna dolina i Posegana.

VEZANI ČLANAK

Ove nedjelje svi su na Vinkovu u Velikoj!