Scena

Veliki preokret, prosvjedi urodili plodom – Advent Ninina čarobna shhhuma pobjednik!

05-01-2023 • 13:35
Rva
Veliko nezadovoljstvo u finalu za izbor najboljeg adventa

DODANO U 14:40: Evo što su napisali organizatori: Dragi svi, na žalost smo imali situaciju s kakvom se u svim dosadašnjim izborima nismo susreli i zbog koje smo morali intervenirati u rezultate i konačni poredak pa zato i nova objava rezultata. 

 
Nakon zaprimljenih pritužbi detaljno smo provjerili rezultate pobjedničkih advenata i utvrdili da je za Advent u Kršanu u posljednjih sat vremena izbora glasalo minimalno 500 lažnih profila i temeljem tih lajkova Kršan je u dotad izjednačenoj, ‘mrtvoj’ utrci, pobijedio Advent iz Velike.


Nemoguće je utvrditi tko je angažirao botove i zato nećemo diskvalificirati Advent iz Kršana, ali na žalost, lažni profili i lajkovi pokvarili su njihovu fantastičnu borbu i rezultat koji su imali kroz čitavu utrku. Nedvojbeno smo utvrdili minimalno 500 lažnih glasova i njih ćemo oduzeti, čime se mijenja i konačni poredak i rezultat i pobjednik postaje Advent u Velikoj.


Čestitamo Općini Velika i ispričavamo im se zbog ove situacije, ali jednostavno nismo računali na ovakav razvoj događaja i nepoštenu igru. 

 
U svakom slučaju, za sve iduće izbore ćemo razmisliti o strožim pravilima i kaznama za ovakve situacije…. Hvala svima na razumijevanju!

Portal gradonačelnik.hr organizirao je izbor najljepših adventa u Hrvatskoj. Kandidirane gradove i općine rasporedili su u četiri kategorije: veliki gradovi, srednji gradovi, mali gradovi i općine. Na Facebook stranici Gradonačelnik.hr postavljene su objave kandidiranih gradova, a kriterij za osvajanje pobjednika bio je broj „lajkova“.

Danas u podne završilo je glasovanje, i u sve tri kategorije gradova pobjednik je Slavonija. U kategoriji velikih gradova naslov je pripao Osijeku, srednjih gradova Vinkovcima, a kod malih gradova Županji.

Vrlo neizvjesna borba bila je u kategoriji općina, gdje su se posljednjih nekoliko dana izdvojili općine Kršan iz Istre i Velika s Adventom Ninina čarobna Shhhuma. Borba je bila neizvjesna, izmjene u vodstvu bile su česte, a dvadesetak minuta prije kraja u prednosti je bila Velika s oko 4.200 glasova, ispred Kršana s oko 4.100 glasova.

Nažalost, u posljednjim minutama Kršan je dobio oko pet stotina glasova s raznih profila iz uglavnom azijskih zemalja, teško čitljivih imena ili na nelatiničnim pismima. Nije neobično da se u borbi za „klikove“ posegne za kupovinom botova, što bi u ovoj situaciji mogla biti izgledna opcija. Ona manje vjerojatna je da su u zadnjim sekundama gosti iz Indonezije, Tajlanda, Pakistana i drugih egzotičnih zemalja otkrili Kršan i donijeli im pobjedu.

Bez obzira na brojne negativne reakcije, za pobjednika je proglašen Advent u Kršanu. Komentare nezadovoljnih pogledajte ovdje: