Arhiva

Županijski Stožer CZ: Sve službe su na terenu te otklanjaju posljedice poplava

07-06-2021 • 00:00
Rva

Nakon jučerašnjih poplava koje su pogodile dio Požeško – slavonske županije Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije održao je sastanak na kojemu su svi sudionici izvješteni o glavnim događajima koji su se dogodili, ali i o onima koji sada slijede

Content photo Content photo

Nakon jučerašnjih poplava koje su pogodile dio Požeško – slavonske županije Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije održao je sastanak na kojemu su svi sudionici izvješteni o glavnim događajima koji su se dogodili, ali i o onima koji sada slijede

Nakon jučerašnjih poplava koje su pogodile dio Požeško – slavonske županije Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije održao je sastanak na kojemu su svi sudionici izvješteni o glavnim događajima koji su se dogodili, ali i o onima koji sada slijede.

Na situaciju se osvrnuo i zamjenik županice i načelnik Stožera civilne zaštite Požeško – slavonske županije, Ferdinand Troha.

„Nakon što sam sa županicom te načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Požege obišao pogođena područja, sazvali smo Stožer civilne zaštite Požeško – slavonske županije kako bismo sa svim članovima Stožera iskomunicirali sve potrebno.

Bujične vode napravile su veliku štetu na području Požege, ali i Velike i Pleternice. Od Miroslava Taborskog, predstavnika Hrvatskih voda, dobili smo informaciju kako je prva veća količina oborina pala u jutarnjim satima, i iznosila je oko 20 L/m², dok je poslijepodnevnim satima palo još dodatnih 60 L/m². Tolika ogromna količina vode, izazvala je velike bujične poplave. Velika šteta je na području Dervišage, Vidovaca, Drškovaca, Vranduku, ulicama sv. Duha, sv. Josipa, Jagodnjaku, ali i brojnim drugim dijelovima.

Potoci koji su izazvali najviše problema su Nakop 1, Komušanac i Pakao, koji su uslijed bujičnih voda izlazili iz korita i zatrpavali cestu muljem, granjem i ostalim te plavili brojne obiteljske kuće. Šteta je izazvana i na gospodarskim objektima i komunalnoj infrastrukturi.

Dio prometnica je oštećen u toj mjeri da su zatvorene za promet, a to su; prometnica u mjestu Biškupci te prometnica prema Kapeli u predjelu Jagodnjaka. Željeznički promet također je bio u prekidu.

Dio obiteljskih kuća je bez električne energije te se očekuje se da će danas tijekom dana taj problem biti riješen.

Dosta je i nanosa mulja po dvorištima obiteljskim kuća te prometnicama, a zadatak je to kojega od jučer rješavaju komunalne službe zajedno sa vatrogasnim jedinicama.

Nažalost imamo i nekoliko klizišta koja su učinila također veliku štetu te probleme sa pitkom vodom, koji su dijelom prisutni u prigradskim naseljima i trebali bi biti će riješeni tijekom dana.“

Sve službe su na terenu i zajedničkom koordinacijom čine sve kako bi što prije sanirali posljedice jučerašnjih događaja.