Arhiva

Pleternica – Započeli radovi na rekonstrukciji krovišta te izmjeni stolarije u Domu Zdravlja

18-06-2021 • 00:00
Rva

Danas je u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije u Pleternici, upriličena tiskovna konferencija povodom početka radova na rekonstrukciji krovišta te izmjeni vanjske i unutarnje stolarije

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U cilju unapređenja i poboljšanja uvjeta rada koji će zdravstvene usluge podići na razinu

Danas je u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije u Pleternici, upriličena tiskovna konferencija povodom početka radova na rekonstrukciji krovišta te izmjeni vanjske i unutarnje stolarije, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja uvjeta rada koji će zdravstvene usluge podići na razinu koje zahtijeva vrijeme u kojem živimo. Vrijednost radova je milijun kuna, a koliko su važni za Pleternički kraj rekli su ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i županica Antonija Jozić.

Ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki rekao je: „Uhvatili smo se u koštac sa naše dvije najveće zgrade i zgrade koje nose temelj primarne zdravstvene zaštite u Požegi i Pleternici. U gradu Pleternici smo odlučili do kraja ove godine uložiti milijun i 70 tisuća kuna. U prvoj fazi se ide u izmjenu krovišta, što se financiralo iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravstva. Nakon toga se ide na izmjenu unutarnje i vanjske stolarije gdje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjelovalo  sa 200 tisuca kuna kroz projekt Održivog razvoja u gradu Pleternici, a ostatak će financirati iz proračuna Županije Požeško Slavonske a pri tome se zahvalio i županici Antoniji Jozić. Napominje kako pandemijom corona virusa nisu prestale potrebe za infrastrukturnim ulaganjima. U gradu Pleternici od 91.g  se nije ulazilo u znatnije obnove zgrade, a milijun kuna ove godine uloženo u ovu zgradu će zapravo biti ono prvo što će se značajnije popraviti u pružanju primarne zdravstvene zaštite i osiguravanju uvjeta i pacijentima i onima koji rade. U Požegi je završen prvi dio radova, planira se još uložiti u unutarnje uređenje same zgrade oko 315 tisuća kuna, i očekuju  oko 15.9. preuzimanje 2 nova vozila sanitetskog prijevoza. Tako da ce u Požegi biti ulaganja od milijun i 300 tisuća kuna. U gradu Pleternici, imamo 3 ambulante opće obiteljske medicine, 5 ambulanti dentalne zdravstvene zaštite polivalentne, 1 dentalni labaratorij i 1 ambulantu zdravstvene zaštite djece i dojenčadi . Što se opreme tiče ona je na zadovoljavajućem nivou, ali nakon građevinskih radova se očekuje i njihovo  zanavljanje.

Dugogodišnji liječnik obiteljske medicine dr. Damir Sviben nije krio zadovoljstvo ovim radovima:! Lijepo je i za nas zaposlenike i za naše pacijente ovog kraja što će ova zgrada koja je građena iz sredstava samodoprinosa u tijeku Domovinskog rata dobiti novo lice. Nadam se da će svi biti zadovoljni s rezultatima obnove jer imali smo problema, prokišnjavanje krova, stolarija je trošna, tako da je ovo doista vrijedno svake hvale,” rekao je dr. Sviben.

Gradonačelnica Pleternice  Marija Šarić također je iznimno zadovoljna te je rekla „Uz sve ono što radimo kako bi našim stanovnicima pružili bolje uvjete za svakodnevni život , a ovo je svakako jedno veliko ulaganje koje će zaokružiti cijelu priču a to je da radimo na rastu kvalitete života naših sugrađana,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Svoje zadovoljstvo izrazila je i županica Antonija Jozić najavljujući i neke nove, aktivnosti. “Kada se promijeni krovište ovdje na Domu zdravlja u Pleternici ostvaruje se na katu u potkrovlju jedan kvalitetan prostor i planovi se da se tu urede još tri ambulante te jedna multifunkcionalna konferencijska dvorana. Čestitam na svemu što je učinjeno kako bi se podigao standard primarne zdravstvene zaštite na području naše županije. S obzirom na to da je primarna zdravstvena zaštita i općenito zdravstvena zaštita stanovništva u nadležnosti Požeško-slavonske županije vodit ću računa da se u budućnosti razina kvalitete pružanja usluga podiže na još višu razinu i obnovom domova zdravlja i opremanjem i svim funkcijama koje treba uspostaviti kako bi se stvorio prostor ugodnog življenja u kojem naši građani imaju kvalitetu usluge kakvu imaju i u daleko razvijenijim područjima Hrvatske.” rekla je županica Jozić.

Nedavno je prisitglo  dopuštenje za rad u prostorijama Doma zdravlja u Čaglinu gdje će uskoro biti i otvorenje. “I tamo je postignut standard 21. stoljeća, što su sigurno zaslužili stanovnici Općine Čaglin. Postoji i projektna dokumentacija za izgradnju Doma zdravlja u Lipiku, a isto tako u planu su drugi projekti koji će dodatno poboljšati sustav zdravstvene zaštite u gradu Požegi, najavila je županica Jozić.