Arhiva

Za vikend 8. DanceOnNet radionice Požeškog plesnog kreatorija

17-06-2021 • 00:00
Rva

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja s edukativnim programom gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga "Požeški plesni kreatorij" u sklopu DanceOnNet projekta

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja s edukativnim programom gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga “Požeški plesni kreatorij

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja s edukativnim programom gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga “Požeški plesni kreatorij” u sklopu DanceOnNet projekta uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Nakon Ane Mrak, Nike Lilek, Endija Schrottera, Eme Janković, Aleksandre Janeve Imfeld, Nastasje Štefanić i Ivone Grubišić Pupić, osma u nizu umjetnica je Aleksandra Mišić koja će putem zoom platforme voditi radionicu naziva “IN – SIDE”.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja.  Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Dvodnevna radionica namijenjena je plesačima s predznanjem , a održati će se putem zoom platforme

19. lipnja 2021. (subota)18:00 – 19:30

20. lipnja 2021. (nedjelja)10:00 – 11:30

Kotizacija za sudjelovanje:

1 termin / 25 kn.

2 termina / 50 kn.

Obrazac prijave možete ispuniti na www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega šaljemo link za sudjelovanje. Dodatne informacije na 098 884 057.

Radionica IN-SIDE radi s ograničenjem prostora kao motivatorom za kretanje. Težište je na kretanju unutar vlastite kinesfere, artikulaciji kralješnice i prostora unutar tijela. Kretnje proizlaze iz neke vrste predloška, imaginacije, obrasca čije ponavljanje traži preciznost i koordinaciju. Intenziteti i jačina kretanja pomažu da plesači investiraju energiju u kretanje i razvijaju dinamički senzibilitet u tijelu. 

Aleksandra Mišić rođena je 1978.g u Puli. 

Svoje prve plesne korake započela  je u Puli u Plesnom studiu „Zaro“ pohađajući klasični balet, a zatim je daljnju edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača (Laban Centar London, Impulstanz). Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica MASA DANCE COMPANY zajedno s Ognjenom Vučinićem. Kroz svoju plesnu karijeru djeluje kao plesni pedagog educirajući amatere i profesionalce u Hrvatskoj i inozemstvu; suvremeni ples, partnering i improvizaciju. Voditelj je i organizator plesnih edukativnih programa u D/E/P -u koji je dio djelatnosti Masa dance company. Kao plesačica ima dugogodišnje bogato iskustvo kao članica Zagrebačkog plesnog ansambla, te u suradnjama sa domaćim umjetnicima i institucijama (INK, HNK Ivan Pl. Zajc, Zagrebački plesni centar, Tjedan suvremenog plesa, Plesni centar Tala, Žak Valenta, Liliana Rezsnik, Marjana Krajač i mnogi drugi).

 

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi “Hermafroditi duše” autora Žaka Valente, a kao koreografkinja, dobitnica je brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Zajedno s Ognjenom Vučinićem dobitnica je Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura 2011. godine te Grand prix nagrade na 6. Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru za predstavu ”TI” u produkciji Masa dance company. Surađivala je s raznim umjetnicima, kazalištima, redateljima, piscima, estradnim umjetnicima, glazbenicima i glumcima. Svoju akademsku edukaciju nastavlja na ADU, te završava studij za nastavnika suvremenog plesa. Trenutno je na diplomskom studiju Dramaturgija izvedbe. Predaje predmet Scenske prakse u srednjoj školi za suvremeni ples pri Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a također je i  stalni suradnik i predavač na Institutu za umetničku igru u Beogradu na BA i MA plesnim studijima suvremenog plesa. Živi i radi u Zagrebu.