Arhiva

U subotu premijera nove dječje predstave Gradskog kazališta Požega “Carevo novo ruho”

13-04-2021 • 00:00
Rva

CAREVO NOVO RUHO jedna je od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena, danskog pisca i tvorca najvećih umjetničkih djela namijenjenih djeci. 

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U subotu 17.travnja s početkom u 18,00 sati održat će se premijera nove dječje predstave Gradskog kazališta Požega “Carevo novo ruho”.

U subotu 17.travnja s početkom u 18,00 sati održat će se premijera nove dječje predstave Gradskog kazališta Požega “Carevo novo ruho”.

CAREVO NOVO RUHO jedna je od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena, danskog pisca i tvorca najvećih umjetničkih djela namijenjenih djeci. Ova bajka priča je o caru koji je, umjesto o narodu i svome gradu, mario samo za to kako će se odjenuti koji dan, kakve će cipele obuti te kako će mirisati. Bio je opterećen materijalnim dobrima, umjesto da bude dobar car svojemu narodu i slugama. I tako, jednoga dana dođu dvije varalice na dvor te se caru predstave kao vrhunski tkalci i obećaju mu da će mu napraviti savršeno odijelo za povorku, no naglase caru kako će odijelo biti nevidljivo za glupe ljude. Car, oduševljen, odmah im dade mnogo novca, zlatnika i materijala te tkalci krenu šiti caru novo, savršeno odijelo… Hoće li se caru svidjeti nova odora? Tko će moći vidjeti odijelo, a za koga će biti nevidljivo? Pogledajte u našoj  novoj predstavi ”Carevo novo ruho”!

Režija i adaptacija teksta: Ružica Maurus
Igraju: Matko Trnačić, Ružica Maurus, Anabela Sulić
Scenografija: Marija Matijanić, Renato Pok
Rasvjeta i ton: Goran Krmpotić
Koreografija: Laura Lončar
Kostimi: Ljiljana Rodić
Foto: Robert Demo

Cijena ulaznice je 20,00 kn.
Rezervacije: 034/273-161
Za dob 4+

Vidimo se u kazalištu!

Napominjemo kako su sve ulaznice za subotnju premijeru prodane te je otvorena nova predstava u nedjelju, 18.4. s početkom u 11,00 sati, a ako se ukaže potreba uslijedit će i treća izvedba u nedjelju, 18,00 sati.