Arhiva

U Pleternici održan prvi kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cupa Požeško-slavonske županije

09-04-2021 • 00:00
Rva

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je i u Požeško-slavonsku županiju

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je i u Požeško-slavonsku županiju

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je i u Požeško-slavonsku županiju. Nova sezona krenula je u ožujku turnirima u svim dijelovima Hrvatske, a prvi kvalifikacijski turnir Požeško-slavonske županije odigran je u Pleternici. Mlade ekipe iz Grada Pleternice i ostalih dijelova županije pokazale su svoj zavidan nogometni talent, a najbolje među njima bile su ekipe „Come back“ (u mlađoj kategoriji) i „Savršen zločin“ (u starijoj kategoriji).

Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2003. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja je ovih dana započela svoju sezonu. Sva događanja su organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.