Arhiva

Tradicionalni izlet HPD “Sokolovac” Požega “Mladi Uskrs na Trišnjici”

13-04-2021 • 00:00
Rva

Kako već tradicija nalaže sve prisutni planinari HPD “Sokolovac” iz Požega i proteklog vikenda odradili su još jedan svoj tradicionalni izlet “Mladi Uskrs na Trišnjici”.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Kod “Ćire” na željezničkom kolodvoru u Požegi skupilo se 23 planinara želja dobroga izleta I uživanja u prirodi

Kako već tradicija nalaže sve prisutni planinari HPD “Sokolovac” iz Požega i proteklog vikenda odradili su još jedan svoj tradicionalni izlet “Mladi Uskrs na Trišnjici”. Kod “Ćire” na željezničkom kolodvoru u Požegi skupilo se 23 planinara želja dobroga izleta I uživanja u prirodi. Autoposadama su se uputili prema starom kamenolomu “Tisovac”. Vrijeme je bilo idealno za planinarenje, bez sunce uz gotovo idealnu temperaturu. U zraku se osjeća da je proljeće već stiglo uz drveće koje se sve više zeleni. Nakon malo jačeg uspona došli smo na vidikovac “Tisovac” s kojega se pružaju prekrasni pogledi I pejzaži na uspavani Papuk. Svatko tko voli srimuš mogao si ga je ubrati u poljima srimuša na Papuku. Nakon fotografiranja nastavili smo hrptom prema našoj planinarskoj kući Trišnjica na kojoj nas je čekalo iznenađenje. Naši članovi Nela i Predrag poranili su i do dolaska članova na Trišnjici obišli su Češljakovački vis i naložili vatru i zagrijali prostor. Predrag je kao glavni pecmajstor ispekao tri ture slanine..

Delicije standardne: slanina, uštipci, kobasice, kuhana šunka, kolači, čokolada i u ovo vrijeme neizostavni srimuš… Nakon degustacije delicija, opuštanja I druženje došlo je vrijeme povratka kući. Puni dojmova, sreće I zadovoljstva planinarska družina je krenula prema svojim automobilima uz pjesmu I dobro raspoloženje. Na kraju izleta s osmjehom na licu Požeški planinari poručuju I pozivaju sve da im se pridruže uz krilaticu “Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje”.