Arhiva

Rudinske glave – novi vizualni identitet vina Veleučilišta u Požegi

23-02-2021 • 00:00
Rva

 Vina koja će se naći iza novih etiketa su Chardonnay sur lie, Syrah, izborna berba Pinota crnog te dvije etikete za pokusna vina na koju mogu pisati parametre

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Vina koja će se naći iza novih etiketa su Chardonnay sur lie, Syrah, izborna berba Pinota crnog te dvije etikete za pokusna vina na koju mogu pisati parametre

Posljednjih desetak godina vina Veleučilište u Požegi na tržištu su s aktualnim dizajnom etiketa.

 – S obzirom na to da se ova obrazovna ustanova nalazi u postupku osnutka Fakulteta turizma i ruralnog razvoja te studija enogastronomije, koji će povezati turizam, ekonomiju i prehrambenu tehnologiju, a za koji upisi kreću već ove jeseni, Veleučilište se odlučilo napraviti „rebranding“ etiketa vina s potpuno novim identitetom.-, rekao je prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić na današnjem predstavljanju u podrumu Veleučilišta u Podgorju.

Za početak, tri vrhunska vina te dvije pokusne etikete dobili su novi vizualni identitet –  rudinsku glavu, za što je Veleučilište sklopilo sporazum o suradnji i pravima za korištenje s Gradskim muzejom Požega i Gradom Požega. Među uzvanicima bio je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

– Povezujemo rudinske glave kao povijest, Veleučilište kao sadašnjost, te Fakultet kao budućnost. Spojili smo sve tri stvari i smatramo da ćemo na ovaj način promovirati naš požeški kraj i županiju, a na vama je da studente obučite i uputite ih kako ovo bogatstvo mogu povećati i unaprijediti, da bi se ovdje nastavilo živjeti, jer ovo je prekrasan kraj. Na svima nama je da budemo ambasadori naših vina gdje god bili. U Požegi i Požeško-slavonskoj županiji imamo dovoljno kvalitetnog kadra koji može zadovoljiti sve naše potrebe.-, izjavio je gradonačelnik Puljašić.

Pročelnik poljoprivrednog odjela mr.sc. Josip Mesić dodaje da je ideja i cilj bilo povezati vina s prostorom Zlatne doline i njezinim turističkim potencijalima. Rudina je stoljetni lokalitet, gdje se smatra da su bili i prvi vinogradi na području Požeštine. Vina koja će se naći iza novih etiketa su Chardonnay sur lie, Syrah, izborna berba Pinota crnog te dvije etikete za pokusna vina na koju mogu pisati parametre.

Ivana Domanović, zamjenica ravnateljice Gradskog muzeja Požega, ukratko je predstavila benediktinsku opatiju u Rudini te kamene konzole, popularnom zvane rudinske glave, a koje će od danas krasiti i vina Veleučilišta u Požegi.