Arhiva

Rezultati pojačanih mjera u prometu

19-04-2021 • 00:00
Rva

Najveća novčana kazna predviđena je  za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. travnja 2021. oko  15 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 66-godišnji vozač koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. travnja 2021. oko 15 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 66-godišnji vozač koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 62 prekršaja od čega ističemo 26 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i po tri  prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća novčana kazna predviđena je  za prekršaj koji se dogodio u subotu 17. travnja 2021. oko  15 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 66-godišnji vozač koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vezano za navedeno protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se određuje novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna  i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.