Arhiva

[PROMO] Energetska obnova zgrade Društvenog doma Bilice

05-03-2021 • 00:00
Rva

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja

Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja

Dana 5. ožujka 2021. godine održana je završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Društvenog doma Bilice na adresi Bilice br. 20, Pleternica.

Vrijednost projekta je 461.122,20 kn, od čega je EU sufinanciranje 276.350,78 kn iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine. Projekt je u trajanju od 24 mjeseca, od 08.03.2019. do 08.03.2021., a prijavitelj je Grad Pleternica.

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade (mještani i predstavnici raznih udruga) dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2 u okoliš.

Opći cilj je pridonijeti smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora, a specifični cilj i svrha projekta je energetska obnova zgrade Društvenog doma Bilice s ciljem smanjena potrošnje energije u samoj zgradi društvene namjene. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje (QH,nd) nakon provedbe projekta od 54% te je zgrada prešla iz energetskog razreda G u energetski razred C.

Tomislav Ećimović, predsjednik Mjesnog odbora Bilice, zahvalio je vodstvu grada Pleternice na realizaciji ovog za to mjesto iznimno važnog projekta.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić najavila je da će u dvorištu u proljeće biti postavljene sprave za dječje igralište te će nastojati realizirati i rasvjetu. Podsjetila je da je ovo jedna od deset energetski obnovljenih zgrada na području grada Pleternice, uz nadu da uskoro kreću i novi natječaji, jer zainteresiranih ima.

Projekt je predstavila Marija Mitrović iz Poduzetničkog centra Pleternica, a današnjoj završnoj konferenciji nazočni su bili i Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice, te nekolicina mještana naselja Bilice.