Arhiva

Potpisan ugovor s tvrtkom Arriva za prijevoz učenika i studenata

22-01-2021 • 00:00
Rva

U prostoru Požeško-slavonske županije održano je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije koji putuju na relaciji Požega-Osijek. 

Content photo Content photo Content photo Content photo

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisao je ugovor s predsjednikom Uprave Arriva Sašom Ilićem.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisao je ugovor s predsjednikom Uprave Arriva Sašom Ilićem.

“Sretan sam što krećemo s realizacijom projekta koji smo obećali prošle godine, a to je omogućiti našim studentima i učenicima s prebivalištem na području naše županije, odlazak na studiranje i školovanje u grad Osijek po modelu koji smo prije tri godine definirali i poslali prema gradu Zagrebu, odnosno mjestu gdje su se naši učenici odlučili školovati.

Nakon uspješno provedenog projekta našim studentima i učenicima, omogućili smo besplatan prijevoz autobusom na relaciji Požega-Osijek. Svima nam je poznato da ljudi koji se školuju izvan županije, ponekad budu opterećeni velikom cijenom prijevozne karte što dovodi do toga da se sve manje studenata vraća u svoj rodni kraj. Županija sufinancira 50% cijene karte, a ostalih 50% sufinancira tvrtka Arriva te im se želim zahvaliti na otvorenosti i dobroj komunikaciji koja je rezultirala u veliku korist studentima i učenicima, a samim time smo produžili našu suradnju.

Ovo će postati tradicija koja će se nastaviti i idućih godina, za bolju budućnost i život naših studenata i učenika te da se nakon svih studija i skupljenog znanja, na posljetku vrate u svoj rodni kraj i iskoriste to znanje u razvoju gospodarstva naše županije.” – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pravo na prijevoz autobusom ostvaruju redovni studenti koji studiraju u Osijeku i učenici srednjih škola koji se školuju u Osijeku za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije, te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola. Besplatan prijevoz omogućen je redovnim studentima i učenicima srednjih škola čije je polazište ili odredište na području Županije.

“Iznimno mi je drago što smo danas ovdje i što smo uspjeli zajedno sa Županijom dogovoriti potpisivanje ugovora kako bi mogli omogućiti našim studentima i učenicima besplatno putovanje iz Požeško slavonske županije prema gradu Osijeku te vjerujem kako će svi koji budu putovali biti zadovoljni jer su rasterećeni troškova oko putničke karte. Zahvaljujem se županu i Županiji što su nas prepoznali i što smo zajedničkom suradnjom uspjeli ovo izrealizirati.” – rekao je Saša Ilić iz uprave društva Arriva.

Autobus koji prevozi učenike i studente početi će voziti 29. siječnja 2021. godine.

Dokumenti potrebni za prijavu za studente i učenike su:

  • Kopija osobne iskaznice
  • Potvrda o redovnom školovanju (studenti)/potvrda o školovanju (učenici)
  • OIB

Na temelju dokumenata Požeško – slavonska županija izdat će potvrdu korisniku, a temeljem koje će korisnik izraditi karticu Arrive (na blagajni tvrtke Arriva u Požegi). Cijena izrade kartice je 20kn + fotografija 3,5 x 3cm.

Prijaviti se može u Požeško – slavonskoj županiji, Županijska 7, 34 000 Požega, potrebno se javiti u pisarnicu – Ljuban Čolić, 099/4628-274.