Arhiva

OŠ JULIJA KEMPFA: Nika Trupinić osvojila 1. mjesto u Hrvatskoj na natjecanju LIK 2021.

03-05-2021 • 00:00
Rva

Nika je uspješno napravila rad i za njega dobila maksimalan broj bodova, pa je i u konačnici, za oba rada dobila najveći broj bodova od svih natjecatelja čime je ostvarila 1. mjesto u našoj državi

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Nika je uspješno napravila rad i za njega dobila maksimalan broj bodova, pa je i u konačnici, za oba rada dobila najveći broj bodova od svih natjecatelja čime je ostvarila 1. mjesto u našoj državi

Državno natjecanje – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK 2021. održano je online 27. travnja 2021. godine.

Nakon što je učenica OŠ Julija Kempfa, Nika Trupinić (7.a), ostvarila 1. mjesto s radom ”Kolo” u grafičkoj tehnici kolagrafija na županijskom nivou, pozvana je na državni nivo natjecanja. Od pozvanih učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda iz cijele Republike Hrvatske za rad „Kolo“ dobila je najveći broj bodova. Za natjecanje ju je pripremao mentor, učitelj likovne kulture i akademski slikar, Ninoslav Pirović.

Zadatak na državnoj razini natjecanja bio je plošno oblikovanje/2D – slikanje. Tema je bila: Neobično glazbalo, a zadatak likovnom tehnikom kolaža naslikati glazbeni instrument iz mašte. Pribor koji su učenici mogli koristiti za izradu su škare, ljepilo za papir, novinski kolaž (novinski papir s otisnutim tekstom iz dnevnog tiska), smeđi (natron) papir, otpadne papirne vrećice, tanki karton, kartonska ambalaža. Slikati kolažem moglo se kidanjem, rezanjem ili kombinacijom kidanja i rezanja papira. Vrijeme za izradu likovnog zadatka je bilo 120 minuta, nakon čega se fotografirani rad poslao Državnom povjerenstvu na mail adrese, koje je  vrednovalo radove i nakon nekoliko dana objavilo rezultate.

Nika je uspješno napravila rad i za njega dobila maksimalan broj bodova, pa je i u konačnici, za oba rada dobila najveći broj bodova od svih natjecatelja čime je ostvarila 1. mjesto u našoj državi.

Svi smo presretni i ponosni na našu Niku.

Ovo je druga godina za redom da su učenici naše škole uvršteni i pozvani na Državno natjecanje iz likovne kulture. Prošle godine Aneta Jurilj (8.d) s izvanrednim 9. mjestom, a ove godine Nika Trupinić (7.a) s ostvarenim nevjerojatnim 1. mjestom. Koliki su to uspjesi možemo samo zamisliti. Sa županijske na državnu razinu smjelo se poslati samo 3 najbolja rada (21 županija sa 63 rada) od kojih je samo 13 učenika dobilo mogućnost natjecati se na završnom natjecanju.

Izložba svih radova s državnog Natjecanja LIK 2021. može se pogledati na web stranici AZOO-a, a izložba radova sa Županijskog natjecanja LIK 2021. postavljena je u Gradskoj knjižnici Požega te na linku https://prezi.com/view/SF34K3mMlGSLQ5MbjfUG/.