Arhiva

Održani 39. “Papučki jaglaci” u Velikoj

22-03-2021 • 00:00
Rva

Usprkos korona krizi te u granicama trenutnih važećih epidemioloških mjera, održani su još jedni tradicionalni 39. "Papučki jaglaci" u Velikoj

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Usprkos korona krizi te u granicama trenutnih važećih epidemioloških mjera, održani su još jedni tradicionalni 39. “Papučki jaglaci” u Velikoj

Usprkos korona krizi te u granicama trenutnih važećih epidemioloških mjera, održani su još jedni tradicionalni 39. “Papučki jaglaci” u Velikoj.

Navedena manifestacija je najveća takve vrste u Hrvatskoj, koja u normalnim okolnostima dovede preko 3.000 planinara i posjetitelja na Papuk, pa je kao takva najomiljenija kod planinara iz Hrvatske te susjednih zemalja. “Papučki jaglaci” su prva proljetna manifestacija koja slavi početak proljeća i nezaobilazan su događaj kod svih planinarskih društva te žitelja naše županije.

Na početku manifestacije sve nazočne je pozdravio ispred Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj predsjednik HPD “Sokolovac” Bruno Horvat koji je istakao važnost ove manifestacije za našu županiju te zahvalio svim članovima na dolasku. Skup su pozdravili te najavili daljnju uspješnu suradnju ispred Općine Velika Valentin Raguž, direktor TZ “Zlatni Papuk” Tomislav Galić, čuvar prirode Miroslav Mesić inače ovogodišnji nositelj priznanja Društva te predsjednik Slavonskih planinara Predrag Livak.

Ovogodišnji izleti na manifestaciji bili su podijeljeni u dvije staze. Prva staza je bila tradicionalna staza “Jaglaca” dok je druga vodila prema Češljakovačkom visu. Vodiči na stazama su bili iskusni planinari Damir Matoković, Dragan Davidović te Dražen Jakoubek koji su odradili odličan i siguran posao. Uz pridržavanje svih epidemioloških uvjeta ovogodišnja manifestacija se zbog korona krize održala u okviru Društva bez gostiju.

Iduće godine slavimo jubilarne 40. “Papučke jaglace”, što nam je prilika da se kvalitetno pripremimo te se nadamo uz završetak ove pandemije da ćemo iste održati u normalnim okolnostima. Za iduću godinu ćemo prirediti brojna iznenađenja te sadržaje uz suradnju s našim partnerima što će zasigurno pridonijeti popularizaciji planinarstva te promocije turizma na Papuku.