Arhiva

Održana Županijska skupština, poznati dobitnici ovogodišnjih nagrada povodom Dana županije

10-03-2021 • 00:00
Rva

Vjerojatno posljednju sjednicu u aktualnom sazivu održala je Županijska skupština Požeško-slavonske županije, ovog puta u Glazbenoj školi Požega, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama

Content photo Content photo Content photo

Vjerojatno posljednju sjednicu u aktualnom sazivu održala je Županijska skupština Požeško-slavonske županije, ovog puta u Glazbenoj školi Požega, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama

Vjerojatno posljednju sjednicu u aktualnom sazivu održala je Županijska skupština Požeško-slavonske županije, ovog puta u Glazbenoj školi Požega, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Na dnevnom redu bilo je predviđeno 26 točaka, no na prijedlog kluba zastupnika HDZ/HDSSB/HSLS/HSU i HSS, s dnevnog reda su skinuti prijedlozi Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije o davanju u zakup poslovnog prostora Ivani Botički, dr. dent. spec. oralne kirurgije te Ani Bogović Lucić, dr. med. spec. ortodoncije.

Prihvaćeno je polugodišnje izvješće župana Alojza Tomaševića za drugi dio 2020. godine, izmijenjeni su i dopunjeni Statut i Poslovnik Požeško-slavonske županije, a Skupština je prihvatila i prijedlog za dvije Nagrade za životno djelo koje su zaslužili:

  • Prof. Rudolf Bišof posthumno (za veliki doprinos hrvatskom vinogradarstvu, poglavito u teškim poslijeratnim uvjetima)
  • Prof.dr.sc. Radoslav Galić, profesor emeritus (za izniman znanstveno nastavni i stručni rad u znanstvenom polju matematike te značajan društveni doprinos razvoju ETF Osijek)

Skupština je prihvatila i prijedlog godišnjih nagrada, koje će ove godine dobiti:

– Udruga klaster proizvođača povrća „Zlatna dolina“ iz Pleternice (radi predstavljanja zajedničkih interesa članova, njihove zaštite i promidžbe te koordinacije zajedničkih nastupa prema odgovarajućim domaćim i međunarodnim institucijama)

– Ante Vitalia, dr. epidemiolog, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije (za nesebičnu predanost svom pozivu u pandemijskoj 2020. godini)

– Služba Civilne zaštite Požega (za osobit doprinos i rezultate postignute u prethodnoj godini)

– Obiteljsko gospodarstvo Tandara, vlasnice Zorice Tandara (za proizvodnju vina, vinogradarstvo i podrumarstvo)

Nagrade će biti uručene laureatima na svečanoj sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije 14. travnja ove godine.

Na novi četverogodišnji mandat ravnatelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije izabran je aktualni ravnatelj dr.sc. Ivica Samarđić, koji je bio jedini prijavljeni kandidat. Prihvaćeno je i Rješenje o imenovanju članova i zamjenika članova Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, u kojemu će od jedanaest članova sedam biti ispred predlagatelja Županijskog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije.

Na kraju sjednice župan Alojz Tomašević i predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević zahvalili su si međusobno, kao i svim vijećnicima na dobroj suradnji u protekle gotovo četiri godine.