Arhiva

Održana je završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade ŠRC Buk

24-02-2021 • 00:00
Rva

Vrijednost projekta je 633.483,66 kn, prilikom čega je ostvareno EU sufinanciranje u iznosu od 395.285,82 kn

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Vrijednost projekta je 633.483,66 kn, prilikom čega je ostvareno EU sufinanciranje u iznosu od 395.285,82 kn

Održana je završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade ŠRC Buk” na adresi Buk 45 A Pleternica. Vrijednost projekta je 633.483,66 kn, prilikom čega je ostvareno EU sufinanciranje u iznosu od 395.285,82 kn.

Radovi energetske obnove obuhvaćali su povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije te ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja na pelete. Osim navedenih mjera, projekt uključuje i aktivnosti izrade glavnog projekta energetske obnove sa pripadajućim elaboratima, energetski pregled i certifikat prije i nakon obnove, stručni nadzor građenja, upravljanje projektom te promidžbu i vidljivost projekta.

Završnoj konferenciji, u skladu s epidemiološkim mjerama, nazočili su i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, predsjednik nogometnog kluba BSK Buk Danijel Hel, te direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić, dok je prezentaciju projekta održala Marija Mitrović iz Poduzetničkog centra Pleternica.

Gradonačelnica Jozić izrazila je zadovoljstvo zbog još jednog uspješnog završenog projekta, koji je, kao i brojne druge projekte na području svog grada, pratila od samog “papirnatog” početka pa sve do konačno rezultata.

– Napravljena je kompletna energetska obnova zgrade, a ovo je jedan od deset projekata energetskih obnova na području našeg grada – dakle, devet zgrada javne namjene, uz zgradu OŠ Fra Kaje Adžića u Pleternici i ukupna vrijednost projekata je oko 24 milijuna kuna. Najveći dio novca odlazi upravo na zgradu pleterničke osnovne škole, koja je vrijedna gotovo 20 milijuna kuna. Ostalih devet projekata su projekti po našim naseljima, kojima ćemo završiti ciklus energetskih obnova provedenih na području našeg grada u posljednje tri godine. Naravno, nadajući se kako ćemo uskoro imati natječaje za nove projekte jer Fond za zaštitu okoliša najavio je natječaje na koje se možemo javiti. -, rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

– Ovi projekti energetske obnove projekti su koji služe ne samo udruzi ili klubu, koji su direktno vezani uz obnovljene zgrade, nego će služiti svim mještanima naselja Resnik, Svilna i Buk, kao što je to slučaj i sa svim ostalim projektima ove prirode. Dakle, ti projekti nisu nastali zato da bismo povlačili europske novce, već kako bismo našim naseljima, našim ruralnim područjima podigli standard i kvalitetu života. -, zaključila je gradonačelnica Jozić.

Uz obnovljenu zgradu ŠRC Buk, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s nogometnim klubom BSK Buk koji je poklonio zemljište Gradu Pleternici, uskoro će biti asfaltiran i prilazni put te parkiralište, pri čemu je već potpisan i ugovor s izvođačem radova. Radovi će krenuti uskoro, a vrijednost je oko 400 tisuća kuna. Zahvalnost zbog izvrsnih uvjeta koje je dobio klub, ali i svi mještani, izrazio je predsjednik nogometnog kluba BSK Buk Danijel Hel.