Arhiva

Kreće dogradnja Doma DVD-a Požeška Koprivnica

05-05-2021 • 00:00
Rva

U prostorijama DVD-a Požeška Koprivnica jutros je potpisan ugovor o dogradnji Vatrogasnog doma Požeška Koprivnica

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U prostorijama DVD-a Požeška Koprivnica jutros je potpisan ugovor o dogradnji Vatrogasnog doma Požeška Koprivnica

U prostorijama DVD-a Požeška Koprivnica jutros je potpisan ugovor o dogradnji Vatrogasnog doma Požeška Koprivnica. Vrijednost radova je 500 tisuća kuna koje je osigurao Grad Pleternica. Potpisivanju ugovora nazočila je i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa zamjenikom gradonačelnice Domagojem Katićem te direktoricom Poduzetničkog centra Pleternica Marijom Šarić.

Gradonačelnici Jozić na ugovoru je zahvalio Antun Antunović predsjednik DVD-a Požeška Koprivnica, rekavši da će biti izgrađeno spremište za vatrogasni kamion, sanitarni čvor te jedna dodatna prostorija. Dobrovoljno vatrogasno društvo u ovom mjestu djeluje od 1953. godine, kada je izgrađen i dom.

„Sretni smo što je došao trenutak realizacije ovog projekta jer će nam dograđeni prostori omogućiti kvalitetnije djelovanje.“- rekao je Antunović.

Gradonačelnica Pleternice dodaje da je ovo projekt kojeg su vatrogasci Požeške Koprivnice inicirali prije dosta vremena, no bilo je problema s ishođenjem građevinske dozvole i administracijom. Početkom godine i to je riješeno, pa je Grad Pleternica osigurao u svom proračunu 500 tisuća kuna za ovu fazu dogradnje garaža i dodatnih prostorija.

„No, cijeli prostor doma zahtjeva temeljitu obnovu pa se nadam da ćemo po završetku ove faze nastaviti i dalje s radovima kako bi ovaj dom zasjao u svom najljepšem svijetlu,” kazala je gradonačelnica Antonija Jozić. Podsjetila je kako je jučer bio blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, a na području Pleternice djeluje čak dvanaest dobrovoljnih vatrogasnih društava, na koje su ponosni. Požeška Koprivnica jedno je od operativnijih i spremnijih društava, što vidi po opremi, ljudstvu i entuzijazmu.

„Nadam se kako će ova dogradnja i prostor u koji će moći smjestiti vozila i opremu podići još više standard vatrogastva na području Požeške Koprivnice, a time i na području grada Pleternice.”, zaključila je Jozić.