Arhiva

Izlet HPD „Sokolovac“ Požega: Jubilarni Jankovački planinarski put

13-05-2021 • 00:00
Rva

Članovi HPD “Sokolovac” Požega bili su aktivni i proteklog vikenda, koji su iskoristili za još jedan planinarskih pohod

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Članovi HPD “Sokolovac” Požega bili su aktivni i proteklog vikenda, koji su iskoristili za još jedan planinarskih pohod

Članovi HPD “Sokolovac” Požega bili su aktivni i proteklog vikenda, koji su iskoristili za još jedan planinarskih pohod. Ovog puta na poziv domaćina HPD “Bršljan- Jankovac” bili su gosti na jubilarnom Jankovačkom planinarskom putu na Papuku. Okupilo se 13 članova “Sokolovca”, željnih dobrog provoda na već tradicionalnom mjestu za polazak kod “Ćire”. Mjesto početka uspona je bio kod Humljana oko 9 sati. Trasa kojom se hodalo je bila Humljani – Rust (772 mnm) – Jankovac. Duljina trase je 17 km, što je predstavljalo pravu malu planinarsku avanturu. Cijelim putem na usponu planinare je pratilo toplo proljetno sunce uz dosta vjetra koji je na mahove znao i poprilično puhati.

Uz prekrasne šumske pejzaže koji su se izmjenjivali s isprepletenim cestama te prirodom u punom cvatu, osjećao se dolazak proljeća. Nakon podosta hodanja i uspona planinari su došli na svoj cilj – prekrasan proplanak na Jankovcu, gdje je sve očekivao tradicionalni planinarski grah uz koju dobru kapljicu. Puni sreće, zadovoljstva i dojmova članovi HPD “Sokolovac” Požega krenuli su svojim kućama uz pozdrave do idućeg vikenda. Koordinator pohoda je bio neumorni planinar Tomislav Garilović.

„Planinarenje je stil života I razmišljanja, zato poziv svima da u ovo vrijeme korone i otuđenosti  pridruže našemu društvu.“, poručio je Bruno Horvat, predsjednik HPD „Sokolovac“ Požega.