Arhiva

HPD Sokolovac Požega s novim vodstvom u nove planinarske pobjede

09-03-2021 • 00:00
Rva

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac Požega odnedavna ima novo vodstvo, kojemu je na čelu predsjednik Bruno Horvat, dok su za dopredsjednike izabrani dr. Damir Matković te Silvija Čajka

00:00
00:00
00:00

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac Požega odnedavna ima novo vodstvo, kojemu je na čelu predsjednik Bruno Horvat, dok su za dopredsjednike izabrani dr. Damir Matković te Silvija Čajka

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac Požega odnedavna ima novo vodstvo, kojemu je na čelu predsjednik Bruno Horvat, dok su za dopredsjednike izabrani dr. Damir Matković te Silvija Čajka. Uz njih Upravni odbor društva čine Ivan i Lidija Šljerić, Mario Tauš, Hrvoje Mikolčević, Zdenko Miletić, Mijo Mitrić, Dragan Davidović, Damir Devčić, Željko Emić, Anamarija Marković kao tajnica društva, Goran Hruška, Slavko Lončarević te Ratimir Čajka.

Novi predsjednik Bruno Horvat uvjeren je kako će novo rukovodstvo dati dodatne snage i napore kako bi nastavili kvalitetno raditi u smislu oplemenjivanja planinarskih ideja.

Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Predragu Livaku na aktivnosti, svim predsjednicima i članovima Upravnog odbora koji su doprinijeli da HPD Sokolovac bude ono što je danas.

Dopredsjednik društva dr. Damir Matoković predstavio je dio planiranih aktivnosti u 2021. godini, modificiran prema aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Ako to situacija dopusti, plan je odlazak na Durmitor u Crnu Goru, dok bračni par Čajka planira pohoditi dva visoka gorja, među kojima je i Kilimanjaro u Africi, koji su članovi društva pri puta osvojili prije 22 godine. Silvija Čajka najavila je njihove planove u ovoj godini.

Od prošle godine Silvija i Ratimir Čajka voditelji su Male planinarske škole, koja je okupila preko trideset osnovnoškolaca 5. i 6. razreda, o čemu smo pisali. Škola je ove godine organizirana kroz izlete te planiraju trodnevni u Varaždin, kao i odlazak na Dinaru na najviši vrh Hrvatske.

Tradicionalna manifestacija Papučki jaglaci, najveća i najstarija planinarska manifestacija u Hrvatskoj, koja u normalnim uvjetima okupi i tri tisuće planinara, ove će se godine zbog epidemioloških mjera održati 21. ožujka u okviru članova društva.

Pozvali su sve zainteresirane da se pridruže članstvu u HPD Sokolovac.