Arhiva

[FOTO] Gradska knjižnica Požega – impresivni kulturni centar grada

08-03-2021 • 00:00
Rva

Požega je dobila atraktivan i multifunkcionalan kulturni objekt, koji će nuditi neusporedivo veći broj usluga i programa građanima Požege, Požeško-slavonske županije, ali i brojim gostima destinacije

Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Požega je dobila atraktivan i multifunkcionalan kulturni objekt, koji će nuditi neusporedivo veći broj usluga i programa građanima Požege, Požeško-slavonske županije, ali i brojim gostima destinacije

Gradska knjižnica Požega od ponedjeljka otvara vrata novog impresivnog zdanja, nakon dugih četrnaest godina od početka projekta obnove i dogradnje. Prema viđenome, Požega je dobila atraktivan i multifunkcionalan kulturni objekt, koji će nuditi neusporedivo veći broj usluga i programa građanima Požege, Požeško-slavonske županije, ali i brojim gostima destinacije.

Predstavljanje je za novinare upriličeno danas, kad je kroz gotovo dvosatni program ravnateljica Aleksandra Šutalo detaljno pojasnila koncept nove knjižnice i reorganizacije. Gost predstavljanja bio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Ravnateljica Aleksandra Šutalo ističe da je nova zgrada bila samo preduvjet za postavljanje nove knjižnice na kojoj su radili. Otvaranje knjižnice je u ponedjeljak 15. ožujka u 8 sati, a već u prvom tjednu planiran je bogat program, u skladu s aktivnim epidemiološkim mjerama.

Tako će prvog radnog dana u Galeriji svjetlosti od 17 sati biti otvorena izložba „Lice knjige“, dok je od 18 sati u Galeriji Tunel otvorenje izložbe likovnih radova Snježane Mekić Delić. Na dječjem odjelu će idućeg tjedna biti održane igraonice i pričaonice, bit će proglašeni najčitatelji privremene knjižnice, a u prvom tjednu rada akcija je oprosta zakasnine za sve zaboravne. Novo radno vrijeme do kraja ožujka je od 8 do 20 sati, a od 1. travnja do 14. listopada produžuje se sve do 21 sat.

Iz Gradske knjižnice Požega pozivaju vas da za više informacija pratite novu web stranicu te Facebook stranicu Gradske knjižnice Požega.