Arhiva

[FOTO] Allesova dječja biciklijada okupila veliki broj najmlađih

29-05-2021 • 00:00
Rva

Subotnje prijepodne ispred Alles Elektrocentra bilo je ispunjeno dječjim smijehom i veseljem

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Subotnje prijepodne ispred Alles Elektrocentra bilo je ispunjeno dječjim smijehom i veseljem

Subotnje prijepodne ispred Alles Elektrocentra bilo je ispunjeno dječjim smijehom i veseljem.

Naime, održana je tradicionalna Allesova dječja biciklijada, natjecanje u spretnosti u vožnji biciklom, organizirano u suradnji s Policijskom upravom požeško-slavonskom.

Natjecatelji su zadani poligon morali proći sa što manje pogrešaka, podijeljeni u dvije dobne skupine – do 9 godina starosti i od 10 do 12 godina, a jedini uvjet je bio da voze bicikl bez pomoćnih kotača.

Poligon nije bio nimalo lak, pa se sudionicima mlađe skupine nisu brojali pojedini zahtjevniji elementi. U starijoj natjecateljskoj skupini uzbuđenja nije nedostajalo. Štoviše, dvojica najboljih vozača morala su voziti dodatnu finalnu vožnju, jer su u prvom krugu obojica odvezli poligon bez ijedne greške.

Naposljetku je poredak bio sljedeći:

Mlađa skupina: 1. Noa Paukner 2. Tena Novinc 3. Dora Olšak

Starija skupina: 1. Mateo Kompan 2. Petar Fržović 3. Patrik Zima

Najbolji vozači iz svake skupine osvojili su super vrijedne nagrade koje je osigurao glavni sponzor natjecanja Matis Outdoor, a to su: za prvo mjesto bicikl Boxer, za drugo mjesto kaciga Lazer i za treće mjesto role. Nagrade je pobjednicima uručio Teo Pandžić ispred Alles Elektrocentra.

Policijska uprava Požeško-slavonska ovom je prilikom zainteresiranima omogućila besplatnu registraciju svojih bicikala, kako bi ih zaštitili od krađe, a educirali su i sudionike natjecanja o prometnim pravilima. Na biciklijadi je bio i još jedan prijatelj biciklista u prometu – Hrvatski autoklub. Osim natjecanja, djeca, a i roditelji su se zabavljali vozeći električne romobile i bicikle MS Energy koji su sve do 27. lipnja sniženi do čak 15 %.