Arhiva

Dr. Željko Glavić: Kandidati HDZ-a za lokalne izbore nisu službeno odlučeni

12-02-2021 • 00:00
Rva

Jedan od predloženih kandidata za gradonačelnika Požege je dr. Željko Glavić, a za županicu Antonija Jozić, no službena odluka nije donesena

Jedan od predloženih kandidata za gradonačelnika Požege je dr. Željko Glavić, a za županicu Antonija Jozić, no službena odluka nije donesena

Tko će biti kandidati Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima u jedinicama lokalne samouprave na području Požeško-slavonske županije te u samoj Županiji odavno je tema gradskih kuloara. Podsjetimo, HDZ je nakon izbora 2017. godine imao župana te svih deset gradonačelnika i općinskih načelnika na području Požeško-slavonske županije.

Da bi u informiranju javnosti zaobišli omiljenu novinarsku frazu ograđivanja poput „neslužbeno doznajemo“, „sve su glasnija nagađanja“ i slično, znaju li se kandidati HDZ-a za županicu ili župana, gradonačelnicu ili gradonačelnika, općinsku načelnicu ili općinskog načelnika te njihove zamjenike gdje postoje, upitali smo predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije dr. Željka Glavića.

– O kandidatima Hrvatske demokratske zajednice u stranci se još uvijek razgovara. Sve kalkulacije tko će biti ili neće biti su još uvijek samo kalkulacije. Mi još nismo donijeli službenu odluku ni o jednom kandidatu.

Kandidate će za gradonačelnike, zamjenike gradonačelnika gdje postoje te općinske načelnike usvojiti općinske i gradske organizacije HDZ-a, a za župana i dožupana te ostala mjesta razgovarat će se na Županijskom odboru HDZ-a.

Razgovori koji su na tu temu do sada vođeni, gdje se spominju i imena, su pri kraju. Jedan dobar dio prijedloga je usuglašen, ali uvijek ima i situacija gdje netko želi, a netko ne želi. Stvarni kandidati iza kojih će stati HDZ će se znati kad prođu kompletnu proceduru na stranačkim tijelima, a to će biti do kraja ovog mjeseca.

Mogu potvrditi da sam jedan od predloženih kandidata za gradonačelnika Grada Požege, ali o tome nije donesena konačna odluka. Većina sadašnjih gradonačelnika i općinskih načelnika će ostati, no neće svi. O nekima se razgovara, negdje je čista situacija, a negdje se o tome treba još raspraviti. Jedna od predloženih kandidatkinja za županicu je aktualna gradonačelnica Pleternice gospođa Antonija Jozić. – potvrdio nam je večeras predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice dr. Željko Glavić.