Arhiva

Dijana Krpan kandidatkinja za gradonačelnicu Požege, Miroslav Penava za zamjenika gradonačelnice

17-04-2021 • 00:00
Rva

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Požege je Dijana Krpan, a kandidat za zamjenika gradonačelnice Miroslav Penava. Oboje su članovi Domovinskog pokreta

Content photo Content photo

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Požege je Dijana Krpan, a kandidat za zamjenika gradonačelnice Miroslav Penava. Oboje su članovi Domovinskog pokreta

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Požege je Dijana Krpan, a kandidat za zamjenika gradonačelnice Miroslav Penava. Oboje su članovi Domovinskog pokreta.

Dijana Krpan zahvalila je vodstvu Domovinskog pokreta na ukazanom povjerenju. Rođena je Požežanka, udana i majka dvojice sinova, po zanimanju stručna specijalistica javne uprave, zaposlena u školstvu više od 25 godina, sa 30 godina radnog iskustva.

– Poštovani članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta, građanke i građani ovog lijepog, ali tužnog grada, koji je u proteklom razdoblju izgubio svoj ugled zbog klijentelističkog, pohlepnog i nestručnog vodstva koji vlada ovim gradom naizmjenično HDZ/SDP zadnjih trideset godina. Nadam se da ste upravo vi, dragi građani shvatili da je krajnje vrijeme za promjene i da naš grad i svi mi prestanemo biti grad „slučaj“, grad iz kojega nestaju cijele obitelji i odlaze trbuhom za kruhom, grad u kojem prešutno izumire i ono malo prehrambene industrije kojom smo se nekada tako ponosili i koja je bila perjanica naše Zlatne doline i koja je hranila mnoge obitelji.  – izjavila je Krpan.

– Grad u kojem svaki dan dok šetate možete vidjeti samo prazne lokale sa natpisom „iznajmljuje se“ a nekada smo bili grad obrtništva.  Grad koji pravi plan za gradsku tržnicu zadnjih 30-tak godina, ali sada su se već prebacili na uređenje trga i to im je projekt za slijedećih 30-tak godina.

Domovinski pokret je stranka koja nudi mogućnost, promjenu i napredak, ali bez Vas dragi građani do te promjene neće doći. – smatra Krpan.

Dodaje da se u Požegi veoma rijetko otvaraju nova radna mjesta, nemamo gospodarskog razvoja, nema pomoći obrtnicima i poduzetnicima, a bez njih nema napretka i razvoja.

– Gradska vlast do sada bavila se isključivo i samo onim važnim poslovima gdje su vidjeli svoj osobni interes. Poslove su dobivali odabrani, javne nabave su se provodile onako kako je to nekome odgovaralo i za njihov račun. – istaknula je.

Podsjetile je građane da 16. svibnja upravo oni imaju tu mogućnost i snagu da s njima promijene smjer kretanja i omoguće djeci bolje sutra, ako poklone svoje povjerenje Domovinskom pokretu.

– Promjene su teške, ali ipak izvedive. Promijenimo vlast na ovim izborima što su pred nama i svi zajedno krenimo u bolje sutra bez laži, prijevara, pogodovanja, nepotizma i korupcije. – zaključila je.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Miroslav Penava je istaknuo da su se okupili kako bi podržali tim za svoj grad Požegu i ljude koji su svojim ponašanjem u društvu, obitelji i na poslu pokazali kako se voli svoje i poštuje tuđe.

– Nama ovdje ništa ne treba, kako je rekao naš Miroslav Škoro, a pozivamo vas, naše sugrađanke i sugrađane, da dobro razmislite jesu li ovi lokalni izbori za vas i vaše bitni. Naravno, svakom domoljubu koji je bio spreman ’91. dati svoj život i svoje najmilije za Hrvatsku, a nakon toga spreman se izložiti, kako u realnom sektoru, tako i u političkom životu, stalo je i bitno da konačno napravimo ono što su vam svi drugi u dosadašnjim kampanjama obećavali, a sasvim nešto drugo kroz razne prijevare (npr. projekt Slavonija, industrijska zona i Inkubator) radili i napravili.

Stoga vas pozivam da 16. svibnja nakon nedjeljne Svete mise izađete sa svojim najmilijima na ove, ponavljam, ključne izbore za vašu sredinu i zaokružite listu DP, kako u gradu, tako i u županiji, i izaberete do sada najbolju gradonačelnicu grada Požege, našu Dijanu Krpan. – rekao je Miroslav Penava.

Predstavljanju kandidata bio je prisutan i Darijo Žepina, glavni tajnik Domovinskog pokreta, te je dao punu podršku kandidatima i zaželio im puno uspjeha na lokalnim izborima.

Kandidat za gradonačelnika Grada Lipika ispred Domovinskog pokreta, Mosta i Nezavisnih bit će magistar znanosti Tomislav Lneniček, dok je kandidat za gradonačelnika Grada Kutjeva ispred Domovinskog pokreta, Mosta i Nezavisnih Damir Razumović.