Arhiva

Antonija Jozić predstavila kandidaturu za županicu: Ono što nudim je ustrajni rad, a s njim će doći i rezultati

23-04-2021 • 00:00
Rva

Hrvatska demokratska zajednica poslijepodne je u Čaglinu predstavila kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima. Kao potpora bili su nazočni svi kandidati HDZ-a za gradonačelnike i općinske načelnike na području Požeško-slavonske županije

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Hrvatska demokratska zajednica poslijepodne je u Čaglinu predstavila kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima. Kao potpora bili su nazočni svi kandidati HDZ-a za gradonačelnike i općinske načelnike na području Požeško-slavonske županije

Hrvatska demokratska zajednica poslijepodne je u Čaglinu predstavila kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije na predstojećim lokalnim izborima Antoniju Jozić.

Kao potpora bili su nazočni svi kandidati HDZ-a za gradonačelnike i općinske načelnike na području Požeško-slavonske županije: predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kandidat za gradonačelnika grada Požege prof.dr.sc. Željko Glavić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pleternice Marija Šarić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pakraca Anamarija Blažević, kandidat za gradonačelnika Lipika Vinko Kasana, kandidat za gradonačelnika Kutjeva Josip Budimir, kandidat za općinskog načelnika Velike Dario Ivković, kandidat za općinskog načelnika Kaptola Mile Pavičić, kandidat za općinskog načelnika Jakšića Ivica Kovačević, kandidat za općinskog načelnika Brestovca Zdravko Mandić te kao današnji domaćin kandidat za općinskog načelnika Čaglina Dalibor Bardač.

Dalibor Bardač, kandidat i aktualni općinski načelnik Općine Čaglin, izrazio je zahvalnost kandidatkinji Antoniji Jozić što je upravo Čaglin odabrala kao polazišnu točku za svoje predstavljanje, te na taj način pokazala da će kao buduća županica voditi ravnomjeran razvoj i brigu o svakom dijelu Požeško-slavonske županije.

– Kako stoji i u sloganu „Sad je bitno“ – bitno je da HDZ pokaže snagu i zajedništvo. Mislim da je HDZ Požeško-slavonske županije to do sada itekako pokazivao i siguran sam da će to pokazati i na lokalnim izborima, te da će svi ovi kandidati za gradonačelnike i načelnike biti izabrani na svoje dužnosti i pošteno i odgovorno upravljati svojim gradovima i općinama, kao što su to i do sada činili. – rekao je Bardač.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Željko Glavić istaknuo je da su ovaj dan jedva dočekali, jer su u prethodnom mandatu HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici radili predano i čekali ovaj dan da mogu pokazati što su kroz četiri godine uradili.

– Hvala Bogu, toga ima jako puno, što će oni pokazati svatko u svojoj sredini, tamo gdje su svojim građanima služili kao gradonačelnici i načelnici. Čaglin smo odabrali simbolički kako bi pokazali da nijedan kutak županije Hrvatska demokratska zajednica u proteklom mandatu nije zaboravila, a Čaglin je možda jako dobar primjer za takvu konstataciju. Ja sam ovdje dolazio godinama, a ovo što vidimo danas nakon protekle četiri godine, je jedan novi Čaglin.

Upravo tako su i ostali gradonačelnici i načelnici radili u svojim sredinama, i ono što HDZ može obećati već danas da nakon lokanih izbora ne kreće iznova, nego nastavlja tamo gdje smo stali s projektima i razvojem svakog kutka županije. Nadamo se i vjerujem da ćemo dobiti podršku da još jedan mandat sljedeće četiri godine predano radimo i služimo građanima Požeško-slavonske županije. – izjavio je Glavić.

Kandidatkinja za županicu Antonija Jozić, uz koju je danas bio i kandidat za zamjenika županice Ferdinand Troha, rekla je kako je kampanja na početku, no njihov rad je kontinuiran.

– Prije četiri godine Hrvatska demokratska zajednica je, povjerenjem građana, dobila mandate za upravljanje svim gradovima i općinama u Požeško-slavonskoj županiji. Svi smo krenuli ambiciozno i naša vizija je bila uhvatiti korak s razvijenim dijelovima  Lijepe naše. Danas, argumentirano mogu reći da smo u tome uspjeli.

Zahvaljujući promišljenoj razvojnoj politici i politici znanja, pravilno smo i stručno koristili EU fondove, ali i vladine mjere na nacionalnoj razini kao i lokalne potencijale. 

U proteklih nekoliko dana posjetila sam svoje kolege u svim gradovima i općinama. Pokazali su mi što je sve učinjeno i izgrađeno u njihovim mjestima, sve što se radi i izgrađuje te što im je u planu. Rezultati su impresivni, impresivni su i programi za nove mandate. S pravom ste ponosni, jednako kao i ja.

Zato mi posebno znači vaša potpora danas na predstavljanju kandidature za županicu naše županije. Ovaj pobjednički tim želi nastaviti dalje i više graditi županiju u kojoj će se ugodno i kvalitetno živjeti. Vjerujem da je prepoznato kod onih zbog kojih se to sve i čini, naših sugrađana, svih žitelja Požeško-slavonske županije. Vjerujem da ćemo opet dobiti njihovo povjerenje.

Nažalost,  u drugoj polovici naših mandata zahvatila nas je pandemija koja je donijela globalnu krizu –  krizu koja još uvijek traje. U toj krizi Hrvatska demokratska zajednica je pokazala svoju odlučnost, a mjerama vlade RH u našoj županiji je očuvano 12.000 radnih mjesta. Trendovi, posebice oni u povećanju broja zaposlenih za gotovo 1.500 u posljednjih pet godina, kao i povećanje broja rođene djece, govore u prilog politikama koje smo provodili u suradnji s Vladom RH. Fiskalnom decentralizacijom omogućeni su nam veći prihodi proračuna, europskim fondovima smo izgrađivali poduzetničku, komunalnu, odgojno obrazovnu, društvenu infrastrukturu, razvijali smo gospodarstvo i brinuli o gospodarstvenicima, a sačuvali naše proračune za naše najmlađe, za vrtiće, školstvo, studente, sportaše, umirovljenike, udruge.

Naš program bit će predstavljen u vremenu ispred nas. Ono što nudim je ustrajni rad, a s njim će doći i rezultati. Naglasak našeg programa je na gospodarstvu, poljoprivredi, obrazovanju, zdravstvu i prometnoj povezanosti. Najvažniji segment našeg programa su ljudi jer sve ovo što činimo, činimo zato što na prostoru naše županije želimo zadržati mlade, našim obiteljima stvoriti okruženje za odgoj njihove djece, starijim sugrađanima dostojnu zlatnu dob, a hrvatskim braniteljima pokazati i dokazati da je ovo Hrvatska za koju su se borili i koju su obranili devedesetih godina prošloga stoljeća. – zaključila je kandidatkinja HDZ-a za požeško-slavonsku županicu Antonija Jozić.