Arhiva

Antonija Jozić izabrana za potpredsjednicu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

24-03-2021 • 00:00
Rva

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić izabrana je za jednu od sedam potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić izabrana je za jednu od sedam potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe

Gradonačelnica Pleternice i kandidatkinja HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije Antonija Jozić izabrana je za jednu od sedam potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti. Glavni je cilj Kongresa osigurati sudjelovanje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu europskoga ujedinjenja i u radu Vijeća Europe. Jedna od njegovih najvažnijih zadaća jest promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi.

“Od 2016. godine članica sam hrvatskog izaslanstva u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu. Danas sam, odlukom zastupnica i zastupnika Doma lokalnih vlasti izabrana za jednu od sedam potpredsjednica. Kongres broji 324 zastupnika iz 47 zemalja članica Vijeća Europe koji zastupaju interese više od 150.000 općina i gradova u Europi. Velika je ovo čast za hrvatsko izaslanstvo kao i mene osobno. Veliko hvala i klubu zastupnika EPP-a u Kongresu na prijedlogu i podršci, ” napisala je na facebook stranici Antonija Jozić.