Arhiva

Andrej Plenković: Očekujemo stopostotni rezultat HDZ-a kao i prije četiri godine

01-05-2021 • 00:00
Rva

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković susreo se danas sa suradnicima u Požegi s kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković susreo se danas sa suradnicima u Požegi s kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković susreo se danas sa suradnicima u Požegi s kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Željko Glavić zaželio mu je dobrodošlicu i zahvalio na potpori koju je svojim dolaskom dao kandidatima za mjesta u gradskim i općinskim vijećima, Županijskoj skupštini, gradonačelnicima i općinskim načelnicima te kandidatkinji za mjesto župana.

„Svi kandidati su spremi za predstojeće lokalne izbore i jedva čekamo 16. svibnja, da pokažemo pravu snagu HDZ-a koju smo imali i u prethodnom mandatu, da pokažemo da se ništa od te snage nije izgubilo, da su projekti koje smo radili prepoznati, da je puno toga dobrog napravljeno i da ćemo svoja obećanja koja dajemo za naredne četiri godine ispuniti.“- izjavio je Željko Glavić.

Kandidatkinja za župana Požeško-slavonske županije Antonija Jozić također je zahvalila premijeru na dolasku i podršci.

„Podsjetit ću da HDZ u ovoj županiji ima stopostotni uspjeh koji želimo ponoviti: pet gradova, pet općina i Županija – očekujemo ponovno takav izborni uspjeh HDZ-a već 16. svibnja. U ovom trenutku na području naše županije provode se projekti vrijedni 1,6 milijardi kuna. Ti projekti doveli su do toga da imamo povećan broj zaposlenih i povećan broj tvrtki te očuvana radna mjesta, a u pripremi imamo velike projekte za daljnji razvoj gospodarstva Požeško-slavonske županije. Najvažniji naglasak našeg programa su ljudi, a posebno to ističem danas, na obljetnicu VRO Bljesak, kad je oslobođena Zapadna Slavonija. U svojim programima želimo dokazati hrvatskim braniteljima da je ovo Hrvatska za koju su se borili i obranili ju.“- kazala je Antonija Jozić.

U pratnji premijera bio je i ministar, rođeni Pleterničanin, Josip Aladrović.

„Ono što očekujemo da će se dogoditi je pobjeda u prvom krugu svih jedanaest kandidatkinja i kandidata. Požeško-slavonska županija pokazala je na posljednjim parlamentarnim izborima što znači HDZ za nju i siguran sam da će pokazati i sada koliko je HDZ jak u ovoj županiji. S druge strane, Vlada RH vrlo aktivnim pristupom je pokazala kako može kvalitetno izgledati suradnja lokalnih razina s Vladom. Samo u očuvanje radnih mjesta na području ove županije smo investirali 120 milijuna kuna. U posljednjih godinu dana broj zaposlenih u Požeško-slavonskoj županiji se povećao za 300, što je rezultat kvalitetnih mjera Vlade, ali i kvalitetne suradnje gradova i općina s Vladom. Siguran sam da će se i nakon ovih izbora i dominante pobjede HDZ-a jednako tako, ako ne i bolje, suradnja nastaviti.“- izjavio je ministar Aladrović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što je danas u prigodi podržati kandidatkinje i kandidate s područja Požeško-slavonske županije.

„Mogu kazati da je već nakon prijava kandidata HDZ pobijedio u gradu Pakracu (op.a. kandidatkinja HDZ-a nema protukandidata). Čestitam našoj saborskoj zastupnici Anamariji Blažević, koja je ponovila mandat, jer je toliko kvalitetno radila da se drugi nisu uspjeli niti organizirati za ove izbore, a također smo ostvarili i pobjede u Kaptolu i Jakšiću (op.a. Mile Pavičić i Ivica Kovačević jedini su kandidati).

HDZ je u Požeško-slavonskoj županiji, kao što je županica rekla, ostvario 2017. godine stopostotni rezultat. Uvjeren sam da ćemo to ponoviti i danas, a da će Antonija Jozić biti jedna od tri HDZ-ove županice. U ovom mandatu iza nas pokazali smo da želimo pomoći našim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, da ih ojačamo financijski, pa smo reformom iz 2017. godine osigurali na godišnjoj razini više od 100 dodatnih milijuna kuna za Županiju, gradove i općine Požeško-slavonske županije, a zajedno smo ugovorili 212 milijuna eura projekata. Čuli se od ministra Aladrovića koliko smo napravili za očuvanje radnih mjesta i na tom tragu nastavit ćemo raditi i dalje, u pogledu poljoprivrede, turizma, zaštite okoliša, infrastrukture i prometne povezanosti. Očekujem da će buduća županica, kao što je bila agilna i aktivna kao dosadašnja gradonačelnica Pleternice, to nastaviti u mandatu županice, a dr. Glavić svojim velikim iskustvom pridonijeti daljnjem razvoju Požege.“ – zaključio je Andrej Plenković.