Arhiva

Aktualne aktivnosti na provedbi projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica

15-01-2021 • 00:00
Rva

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja Tekija d.o.o. Požega

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja Tekija d.o.o. Požega

U tijeku je provedba projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica, naručitelja Tekija d.o.o. Požega.

Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica, Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV, III stupnja pročišćavanja kapaciteta 13.500 ES, Nabava opreme i drugo. Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 70,00 %, nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 26 %, te lokalne komponente u iznosu 4 %.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Sklopljen je ugovor vrijednosti  134.656.990,40 KN.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Gradac: Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u naselju Gradac gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Projektirana je izgradnja dvije crpne stanice (CS Gradac 1 i  CS Gradac 2).

Slika 1. Gravitacijski vod Gradac

Slika 2. Gravitacijski vod Gradac

Slika 3. Gravitacijski vod Gradac

Slika 4. Gravitacijski vod Gradac

Slika 5. Gravitacijski vod Gradac

Slika 6. Gravitacijski vod Gradac

Bzenica, Sulkovci: Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Slika 7. Gravitacijski vod Bzenica

Slika 8. Gravitacijski vod Bzenica

Novoselci – Trapari: Radi se na izgradnji kolektorskog sustava u Novoselcima i Traparima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 250 mm i 300 mm. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega. Trenutno se izvode radovi priprema za kućne priključke te sanacije prometnica u Traparima i Novoselcima.

Slika 9. Gravitacijski vod Novoselci

Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 16.716 m (36,69%). Tekija d.o.o.