Arhiva

Aktualne aktivnosti na projektu „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica“

10-02-2021 • 00:00
Rva

U tijeku je provedba projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica“ naručitelja Tekije d.o.o. Požega

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U tijeku je provedba projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica“ naručitelja Tekije d.o.o. Požega

U tijeku je provedba projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica“ naručitelja Tekije d.o.o. Požega.

Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su aktivnosti: Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica, Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV, Nabava opreme, Nadzor nad izvođenjem radova i drugo.

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 70,00 %, nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 26 %, te lokalne komponente u iznosu 4 %. Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Sklopljen je ugovor vrijednosti  134.656.990,40 KN.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza: Gradac – Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u naselju Gradac gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Projektirana je izgradnja dvije crpne stanice (CS Gradac 1 i  CS Gradac 2).

 Slika 1. Gravitacijski vod Gradac

Slika 2. Gravitacijski vod Gradac

Slika 3. Gravitacijski vod Gradac

Slika 4. Gravitacijski vod Gradac

Faza 2: Dervišaga – Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci – Blacko Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena.

Slika 5. Gravitacijski vod Viškovci

Slika 6. Gravitacijski vod Viškovci

Slika 7. Gravitacijski vod Blacko

Slika 8. Gravitacijski vod Blacko

Faza 4: Bzenica, Sulkovci Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 5.324 m gravitacijskog i 1.202 m tlačnog voda. Ugrađeno je 165 revizijskih okana. Završeni su armirano betonski radovi na objektu Crpne stanice CS Sulkovci 1 te se očekuje ugradnja elektro-strojarske opreme.

Slika 9. Crpna stanica CS Sulkovci 1

Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 18.438 m (40,47%), stoji u izvještaju Tekije d.o.o.