Arhiva

Ako piješ, ne gazi policijske čemprese

25-02-2021 • 00:00
Rva

Jučer oko  21.40 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, vozač koji je upravljao osobnim automobilom izgubio je nadzor nad vozilom te  prešao na prostor zasađen čempresima uz rub kolnika i prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u živu ogradu u vlasništvu Policijske uprave požeško-slavonske

Jučer oko 21.40 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, vozač koji je upravljao osobnim automobilom izgubio je nadzor nad vozilom te prešao na prostor zasađen čempresima uz rub kolnika i prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u živu ogradu u vlasništvu Policijske uprave požeško-slavonske

Jučer oko  21.40 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, vozač koji je upravljao osobnim automobilom izgubio je nadzor nad vozilom te  prešao na prostor zasađen čempresima uz rub kolnika i prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u živu ogradu u vlasništvu Policijske uprave požeško-slavonske. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja te su ga policijski službenici zaustavili u mjestu Alaginci i alkotestirali te utvrdili da je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao 40-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U razdoblju od 19. do 24. veljače 2021. u Pakracu u Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz kuće otuđio novac u vlasništvu 89-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U razdoblju 23./24. veljače 2021. u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u radni stroj u vlasništvu tvrtke iz Daruvara i otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U srijedu 24. veljače 2021. oko 14.40 sati u blizini mjesta Oljasi na poljoprivrednoj površini, nepoznati počinitelj (ili više njih) je na neutvrđeni način zapalio suhu travu te se utjecajem vjetra vatra proširila uslijed čega je izgorjelo oko 20 hektara poljoprivredne površine, 28 rolo bala slame te neispravni i napušteni radni stroj u vlasništvu 44-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta  prometne nesreće u mjestu Velika u Industrijskoj ulici.

Kako je bilo najavljeno u utorak, 23. veljače 2021. na području PU požeško-slavonske  provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske proveden je nadzor nad 63 vozača te  je tom prilikom utvrđeno ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 23 prekršaja odnosi na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena. Najveća brzina zabilježena je u Požegi u Zagrebačkoj ulici, gdje je 29-godišnji vozač osobnog automobila upravljao brzinom u naselju od 81 km/h i protiv njega slijedi prekršajni nalog.