Arhiva

Aglomeracija Pleternica – u Gradcu pripreme za kućne priključke u Frkljevcima postavljanje vodova

26-03-2021 • 00:00
Rva

Projekt vrijedan 134 milijuna kuna kroz koji se postavlja sustav odvodnje pleterničkih prigradskih naselja u proteklom tjednu započeo je i najavljenu fazu Frkljevci

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Projekt vrijedan 134 milijuna kuna kroz koji se postavlja sustav odvodnje pleterničkih prigradskih naselja u proteklom tjednu započeo je i najavljenu fazu Frkljevci

Projekt vrijedan 134 milijuna kuna kroz koji se postavlja sustav odvodnje pleterničkih prigradskih naselja u proteklom tjednu započeo je i najavljenu fazu Frkljevci, odnosno dio koji se odnosi na postavljanje vodova. Zbog tih radova usporen je promet na državnoj cesti D525 te se promet na mjestu radova odvija izmjenično u jednoj traci.


Uz postavljanje kolektorskog sustava, započeli su radovi na izgradnji dvije crpne stanice u Bzenici, CS Bzenica 1 i CS Bzenica 2, a trenutno se izvode radovi na pobijanju talpi i zemljani radovi.

Radi se i na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8973 metara gravitacijskog i 2022 metra tlačnog voda. Izvedeno je 916 metara tlačnog i 4142 metara gravitacijskog voda. Također ugrađeno je 125 revizijskih okana.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva pa je tako u Gradcu u tijeku izvođenje pripreme kućnih priključaka, a uskoro se očekuje nastavak radova na gravitacijskom vodu u Gradcu te početak radova na CS Gradac 2.

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 70,00 %, nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 26 %, te lokalne komponente u iznosu 4 %, a radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Naručitelj je Tekija d.o.o., Vodovodna 1, Požega.

Od ukupno ugovorenih 44.561 m. na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je položeno 21.632 m kolektorskog sustava (47,48%).