Arhiva

9. Pohod na najviši vrh Požeške gore Kapavac – 17.1.2021.

18-01-2021 • 00:00
Rva

Iz HPD-a Sokolovac Požega javili su se jutros sa izvještajem jučerašnjeg pohoda na Kapavac

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Iz HPD-a Sokolovac Požega javili su se jutros sa izvještajem jučerašnjeg pohoda na Kapavac

Iz HPD-a Sokolovac Požega javili su se jutros sa izvještajem jučerašnjeg pohoda na Kapavac.

– Deveti pohod na najviši vrh Požeške gore – Kapavac, 618 mnv, započeo je i završio ispred planinarske kuće “Bajin kijer” u Zakorenju,  u puno skromnijem izdanju po pitanju organizacijskog dijela pohoda.

Zbog epidemioloških mjera na pohod su se zainteresirani planinari trebali unaprijed prijaviti, a pohod je organiziran samo za članove HPD-a „Sokolovac“ Požega. Zainteresiranim planinarima iz drugih planinarskih društava rečeno je da će im se omogućiti sudjelovanje u manjem broju, ukoliko ne bude previše prijavljenih planinara, pa su tako uz članove Sokolovca na pohodu sudjelovali i članovi HPD „Strmac“ Nova Gradiška i HPD „Bršljan-Jankovac“ Osijek.

Okupljene planinare pozdravili su Slavko Lončarević, ispred Sekcije „Kapavac“ Zakorenje HPD-a „Sokolovac“ Požega, Predrag Livak, predsjednik HPD-a „Sokolovac“ Požega i Udruge planinarskih udruga „Slavonski planinari“ te predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac, koji je obećao daljnju podršku ovom pohodu uz naglasak na još izdašniju podršku za 10-i jubilarni pohod koji se održava iduće godine.

Svi sudionici su uživali u Požeškoj gori punoj snijega i prekrasnih vidika i oblika, a kao i uvijek bilo je veselo, ugodno, poučno, hranjivo i tečno, uz izvrsnu organizaciju Mateja i Slavka Lončarevića, i mladeži DVD-a Zakorenje. Planinarski vodiči Antun Petrović i Predrag Livak svoj posao su odradili besprijekorno. – stoji u izvještaju.