Arhiva

Županijski Stožer Civilne zaštite apelira – ne odvozite pomoć bez koordinacije s Centrom 112

30-12-2020 • 00:00
Rva

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije jutros je održao sastanak i konferenciju za medije, ovog puta s glavnom temom serije potresa koji i dalje pogađaju područje Sisačko-moslavačke županije

00:00
00:00
00:00

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije jutros je održao sastanak i konferenciju za medije, ovog puta s glavnom temom serije potresa koji i dalje pogađaju područje Sisačko-moslavačke županije

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije jutros je održao sastanak i konferenciju za medije, ovog puta s glavnom temom serije potresa koji i dalje pogađaju područje Sisačko-moslavačke županije. Načelnik Stožera Alojz Tomašević zahvalio je građanima i svima koji su već poslali pomoć tome području, no apelirao je da se pomoć ne odvozi stihijski i bez koordinacije sa žurnim službama.

Građevinske tvrtke koje žele pomoći u mehanizaciji ili materijalu mogu to učini preko Centra 112, koji će pomoć distribuirati kad i gdje to bude potrebno, a trebat će još mjesecima. Jučer i danas je na pogođeno područje upućen dio pripadnika HGSS-a i vatrogasnih postrojbi s područja Požeško-slavonske županije. Župan Tomašević apelirao je na građane da se u slučaju budućih podrhtavanja na našem području pripreme za ovakve situacije i informiraju što, kada i kako činiti kad do potresa dođe.

Voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac pozvao je građane da sve potrebne upute oko postupanja kod potresa mogu pronaći na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite, a građane je zamolio da se s pomoći prijave kroz sustav 112 ili na jučer otvorenu adresu elektroničke pošte potresi.petrinja@mup.hr. Sukladno potrebama na terenu, pomoć će se upućivati na ta područja.

Ravnatelj Društva Crvenog križa Požeško-slavonske županije Miroslav Zelenika rekao je da upute za donacije i pomoć mogu pronaći na stranicama Hrvatskog crvenog križa. Skladišni kapaciteti su dobri, a i on je apelirao da se na pogođeno područje ne odlazi samoinicijativno.

Tomašević je najavio da će Požeško-slavonska županija s gradovima i općinama s područja županije uplatiti ukupno 500 tisuća kuna Sisačko-moslavačkoj županiji na račun otvoren za svrhu pomoći.