Arhiva

Županijska skupština smanjila proračun za 2020. godinu, kratkoročno zaduženje odgođeno za jesen

16-06-2020 • 00:00
Rva

Na sjednici se okupio solidan broj vijećnika - njih 31 od ukupno 37, a prije usvajanja s dnevnog reda skinut je Prijedlog Odluke o kratkoročnom zaduživanju Požeško-slavonske županije

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Na sjednici se okupio solidan broj vijećnika – njih 31 od ukupno 37, a prije usvajanja s dnevnog reda skinut je Prijedlog Odluke o kratkoročnom zaduživanju Požeško-slavonske županije

Županijska skupština Požeško-slavonske županije sastala se danas 15. puta u aktualnom sazivu.

Na sjednici se okupio solidan broj vijećnika – njih 31 od ukupno 37, a prije usvajanja s dnevnog reda skinut je Prijedlog Odluke o kratkoročnom zaduživanju Požeško-slavonske županije, kojom se planiralo na neodređen iznos kratkoročno zadužiti radi premošćivanja jaza u dinamici priljeva sredstava i dospijeća obveza, uzrokovano koronavirusom. Prijedlog da se navedena točka skine s dnevnog reda podržao je i župan Alojz Tomašević, rekavši da je situacija bolja nego li su očekivali te da do zaduženja ne mora doći do jeseni.

Skupština je bez rasprave prihvatila Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2019. godinu te I. Izmjene i dopune proračuna za 2020. godinu. Prema novom planu, prihodi i primici smanjeni su u 2020. godini sa 705,8 milijuna kuna na 696,3 milijuna kuna, dok su rashodi i izdaci smanjeni sa 701,2 milijuna na 698,9 milijuna kuna.

Županijska skupština produžila je važenje Županijske razvojne strategije Požeško-slavonske županije za godinu dana, do 31. prosinca 2021. godine zbog specifičnih okolnosti prouzročenih pandemijom.

Prihvaćen je dopunjeni Operativni plan razvoja cikloturizma Požeško-slavonske županije, izmijenjena je Odluka o visini i obvezi plaćanja naknade za navodnjavanje za sustav Kaptol te je utvrđen fiksni trošak od 500 kuna po hektaru godišnje, a prihvaćena je i Odluka o stipendiranju učenika koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja u idućoj školskoj godini 2020./2021.

Skupština je dala suglasnost Đačkom domu Požega za preuzimanje obveza na teret županijskog proračuna 2021. godine od 3,5 milijuna kuna, u svrhu izgradnje restorana.