Arhiva

Vina Veleučilišta u Požegi od danas u srcu grada

21-05-2020 • 00:00
Rva

Na samom početku pješačke zone, na adresi Cehovska 1, prijepodne je otvorena prodavaonica s vinima koja ova ustanova proizvodi u sklopu vlastitog nastavnog objekta na padinama Papuka kraj Podgorja

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Na samom početku pješačke zone, na adresi Cehovska 1, prijepodne je otvorena prodavaonica s vinima koja ova ustanova proizvodi u sklopu vlastitog nastavnog objekta na padinama Papuka kraj Podgorja

Vina Veleučilišta u Požegi od danas su još dostupnija žiteljima i gostima grada Požege. Na samom početku pješačke zone, na adresi Cehovska 1, prijepodne je otvorena prodavaonica s vinima koja ova ustanova proizvodi u sklopu vlastitog nastavnog objekta na padinama Papuka kraj Podgorja.

Simbolično se dan otvaranja poklopio s 22. godišnjicom osnutku Veleučilišta, na čemu je predsjednik Upravnog vijeća VUP-a i rektor Sveučilišta u Osijeku prof.dr.sc. Vlado Guberac posebno zahvalio najzaslužnijoj osobi što je Požega dobila Veleučilište, prvoj i dugogodišnjoj predsjednici Upravnog vijeća Veleučilišta te saborskoj zastupnici u nekoliko mandata Mariji Bajt, kojoj je jučer uručena i nagrada Požeško-slavonske županije za životno djelo. Guberac je zahvalio i donedavnom predsjedniku Upravnog vijeća Veleučilišta te prorektoru Sveučilišta u Osijeku prof.dr.sc. Vladi Šubariću  na zalaganju za izgradnju Studentskog doma u Požegi.

Prodavaonicu vina otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić, rekavši da Veleučilište i Grad Požega „ponovno dišu istim plućima“.

Prvu bocu vina u novoj prodavaonici kupio je prvi kum veleučilišnog vina Vlado Šubarić, a uz već spomenute, među uzvanicima su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege prof.dr.sc. Željko Glavić, zamjenici gradonačelnika Požege Mario Pilon i Ferdinand Troha, te kao domaćini dekan Veleučilišta u Požegi prof.dr.sc. Borislav Miličević, prodekani Veleučilišta doc.dr.sc. Berislav Andrlić, dr.sc. Brankica Svitlica, mr.sc. Josip Mesić i drugi uzvanici i gosti.