Arhiva

Velik dan za vatrogastvo – JVP Grada Požege dobila novo navalno vozilo

10-02-2020 • 00:00
Rva

Cjelokupni projekt provelo je Ministarstvo unutarnjih poslova za cijelu Republiku Hrvatsku, a cilj projekta je povećanje spremnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava

Content photo

Cjelokupni projekt provelo je Ministarstvo unutarnjih poslova za cijelu Republiku Hrvatsku, a cilj projekta je povećanje spremnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava

U prostorijama Vatrogasne škole Hrvatske vatrogasne zajednice potpisani su sporazumi o suradnji s vatrogasnim postrojbama na realizaciji projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. kojim je JVP Grada Požege dodijeljeno novo navalno vozilo.

Ukupna vrijednost projekta je 256.260.000,00 kuna, a njegov specifični cilj je nabava 94 vatrogasna vozila i to 21 navalno vozilo dugo, 21 navalno vozilo malo, 21 autocisterna, 21 šumsko/terenskih vozila srednjih, 7 komada šumskih/terenskih vozila teških i 3 vozila za zapovjedni stožer s vatrogasnim robotom na prikolici.

Cjelokupni projekt provelo je Ministarstvo unutarnjih poslova za cijelu Republiku Hrvatsku, a cilj projekta je povećanje spremnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava. Nabavkom novih vatrogasnih vozila planira se obnavljanje i modernizacija vatrogasnog voznog parka, jer su vozila koja se nabavljaju u pojedinoj tehnici i opremi naprednija od sadašnjih, te se također u okviru projekta, planira i obuka vatrogasaca na navedenim vozilima i opremi kako bi sve županije imale djelomično obnovljen vozni park i obučene ljude.

Sporazum o dodjeli vozila u ime JVP Grada Požege potpisao je njezin zapovjednik Dalibor Hrunka.