Veleučilište u Požegi na tržište stavlja vlastiti med
Veleučilište u Požegi je kao rezultat prethodnih projekata iz područja pčelarstva izradilo u prehrambenom studentskom praktikumu poligon za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, za studij prehrambene tehnologije te budući studij gastronomije
Veleučilište u Požegi je kao rezultat prethodnih projekata iz područja pčelarstva izradilo u prehrambenom studentskom praktikumu poligon za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, za studij prehrambene tehnologije te budući studij gastronomije
Veleučilište u Požegi je kao rezultat prethodnih projekata iz područja pčelarstva izradilo u prehrambenom studentskom praktikumu poligon za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, za studij prehrambene tehnologije te budući studij gastronomije.
Naime, Veleučilište u Požegi među svojim djelatnostima ima i pčelarsku, te provodi edukacije iz područja cjeloživotnog obrazovanja odraslih za pčelare, a kao „nusproizvod“ nastao je ove godine cvjetni med, koji bi se sljedećeg tjedna trebao naći na policama u prodavaonici vina.
Više o medu te kakvi su budući planovi rekao je prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.
Predsjednica Povjerenstva za prodaju meda Veleučilišta u Požegi i predavačica na Veleučilištu Helena Marčetić i sama u obitelji ima više pčelinjih zajednica, a med je opisala kao vrijednu hranjivu namirnicu, pogotovo u hladnije dane. Dodaje da će novootvoreni prostor biti uređen kao vrcaona i punionica meda te praktikum za studente prehrambene tehnologije, a postupak punjenja meda prikazale su studentice prehrambene tehnologije.