Arhiva

U županiji 81 aktivan slučaj, Stožer poziva na poštivanje propisanih mjera

16-10-2020 • 00:00
Rva

Ako stožer ne produži aktualnu odluku, od idućeg vikenda svadbe mi mogle imati više od 50 osoba, a u dvorane se vratiti publika

Content photo Content photo Content photo

Ako stožer ne produži aktualnu odluku, od idućeg vikenda svadbe mi mogle imati više od 50 osoba, a u dvorane se vratiti publika

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je danas konferenciju za medije na kojoj je župan Alojz Tomašević ukazao na nove odluke nacionalnog stožera kojima se želi zaustaviti eksponencijalni rast zabilježen proteklih dana u Hrvatskoj. Odluka koja je na snazi u našoj županiji od 7. rujna ostat će do predviđenog 20. rujna, a od sljedećeg vikenda primjenjivat će se nova odluka prema kojoj svadbene svečanosti i druga okupljanja mogu imati više od 50 gostiju, no uz propisane mjere, rekao je župan.

TOMAŠEVIĆ 16 10

Od idućeg vikenda i sportske utakmice u dvoranama mogle bi se održavati uz prisutnost gledatelja, no uz pridržavanje potrebnog razmaka, nošenje maske i limitiranje broja publike prema kapacitetu dvorane.

Voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije dr. Ante Vitalia izvijestio je da je na posljednjem testiranju obrađeno 47 uzoraka, od kojih je 6 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji aktivan je 81 slučaj zaraze koronavirusom, 71 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. Od početka pandemije preminulo je 6 osoba pozitivnih na koronavirus. S obzirom na broj stanovnika, brojkama na području Požeško-slavonske županije dr. Vitalia nije zadovoljan i upozorava da bi ovakav trend mogao preopteretiti sustav.

VITALIA 16 10

Što se tiče školskog sustava, samo su dva učenika i dva razreda u samoizolaciji, dok u vrtićima u izolaciji nema djece i zaposlenika. Trenutni problem predstavlja nekoliko gospodarskih subjekata u kojima ima više desetaka zaraženih i osoba u samoizolaciji.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević također je pozvao na odgovornost građana.

MATIJEVIĆ 16 10

Matijević je najavio početak cijepljenja protiv gripe od ponedjeljka 19. listopada, za što je ove godine naručeno 7.200 doza za područje naše županije. Cjepivo je besplatno za kronične bolesnike i starije od 65 godina, dok osobe koje se žele cijepiti na osobni zahtjev trebaju od svog liječnika tražiti bijelu uputnicu, s njom kupiti cjepivo u ljekarni te se vratiti liječniku i procijepiti protiv gripe.