Arhiva

U subotu Vincelovo u Požegi – preko 300 sudionika od Osijeka do Dubrovnika

13-01-2020 • 00:00
Rva

Požega ove subote slavi Vincelovo i to na prostoru središnjeg gradskog Trga, gdje će biti zapaljena vincelovska vatra, uz prikaz rezanja trsa

00:00
00:00
00:00
00:00
Content photo

Požega ove subote slavi Vincelovo i to na prostoru središnjeg gradskog Trga, gdje će biti zapaljena vincelovska vatra, uz prikaz rezanja trsa

Požega ove subote slavi Vincelovo i to na prostoru središnjeg gradskog Trga, gdje će biti zapaljena vincelovska vatra, uz prikaz rezanja trsa. Međutim, požeško Vincelovo objedinjuje tri projekta – Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo – pa će se toga dana u Požegi kupiti brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Manifestacija se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, te HGK Županijske komore Požega.

Program manifestacije danas je predstavljen na konferenciji za medije u Gradskoj kući. Evo što je tom prigodom rekao gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Početak će obilježiti potpala vincelovske vatre i simbolična rezidba trsa, uz bogatu ponudu slavonskih i jadranskih specijaliteta te Tamburaški sastav Posegana. Program počinje u 11 sati, a prethodit će mu Obrtnički forum, stručni skup koji će se održati u Gradskoj vijećnici uz prisustvovanje predstavnika Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, čelnika Grada i Županije kao i predstavnika ministarstava, rekla je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak te dodala:

Predsjednik Županijske obrtničke komore Anto Bilobrk ističe da je ovo trinaesta godina zaredom kako se u Požegi odvija projekt Zeleno-plavo.

Građane je na manifestaciju pozvao i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić.