Arhiva

Trg bećarca u Orisu – Jergović: “Ti naši mali gradovi u pravilu izgledaju bolje od velikih, tradicionalno utemeljenih, stolnih naših gradova”

12-10-2020 • 00:00

U novom broju uglednog časopisa ORIS, dvojezičnog dvomjesečnika za arhitekturu i kulturu, izašao je članak o Pleternici i njenoj novoj arhitekturi

Content photo Content photo Content photo

U novom broju uglednog časopisa ORIS, dvojezičnog dvomjesečnika za arhitekturu i kulturu, izašao je članak o Pleternici i njenoj novoj arhitekturi

U novom broju uglednog časopisa ORIS, dvojezičnog dvomjesečnika za arhitekturu i kulturu, izašao je članak o Pleternici i njenoj novoj arhitekturi. Časopis je to koji se obraća arhitektima, dizajnerima, urbanistima, ali i široj javnosti zainteresiranoj za arhitekturu, dizajn, fotografiju, teatar, vizualne umjetnosti i teoriju. Kontinuirano izlazi od 1999. godine kao dvojezično izdanje, na hrvatskom i engleskom jeziku, a podjednakom zastupljenošću prikaza regionalnih i internacionalnih radova istražuju se odnosi između lokalnih i inozemnih praksi.

U novom dvobroju na čak 16 stranica donosi priču Miljenka Jergovića uz fotografije Damira Fabijanića, Miljenka Bernfesta, Igora Šelera, Domagoja Katića i arhive Rusanovog ureda.

Trg bećarca izgradila je požeška tvrtka Presoflex gradnja d.o.o.

Časopis Oris