Arhiva

Samoizolacija se i dalje ne poštuje, utvrđeno osam kršenja na području Policijske uprave požeško-slavonske

17-03-2020 • 00:00
Rva

Na području PU požeško-slavonske utvrđeno osam kršenja mjera samoizolacije i slijedi obavijest o počinjenom prekršaju  Državnom  inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera

Na području PU požeško-slavonske utvrđeno osam kršenja mjera samoizolacije i slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera

Bez obzira na apele i prijetnje sankcijama, do nas dolaze informacije kako postoje oni među nama koji se ne pridržavaju propisanih mjera samoizolacije. Za vikend je zabilježeno nekoliko takvih slučajeva, a do ovog trenutka ta je brojka porasla na osam.

I dalje apeliramo na građane da se pridržavaju određenih mjera i ponašaju odgovorno prema ostalima.

Evo što su nam tijekom popodneva odgovorili na upit iz Policijske uprave požeško-slavonske:

Poštovani,

vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da je na području PU požeško-slavonske utvrđeno osam kršenja mjera samoizolacije i slijedi obavijest o počinjenom prekršaju  Državnom  inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera.

 

I nadalje apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Upozoravaju se osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. Također se pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila . Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.

S poštovanjem

PU požeško-slavonska