Arhiva

RAZVOJ VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU AGLOMERACIJE PLETERNICA

04-09-2020 • 00:00
Rva

U tijeku je provedba projekta „RAZVOJ VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU AGLOMERACIJE PLETERNICA“ naručitelja Tekije d.o.o., Vodovodna 1, Požega

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U tijeku je provedba projekta „RAZVOJ VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU AGLOMERACIJE PLETERNICA“ naručitelja Tekije d.o.o., Vodovodna 1, Požega

U tijeku je provedba projekta „RAZVOJ VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU AGLOMERACIJE PLETERNICA“ naručitelja Tekije d.o.o., Vodovodna 1, Požega.

Projektom Aglomeracije Pleternica predviđene su aktivnosti:

–         Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica

–         Izgradnja uređaja za pročišćavanje UPOV, III stupnja pročišćavanja kapaciteta 13.500 ES

–         Nabava opreme

–         Nadzor nad izvođenjem radova

–         Informiranje i vidljivost

–         Upravljanje projektom

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 70,00 %, nacionalnih izvora financiranja u iznosu od 26 %, te lokalne komponente u iznosu 4 %.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Požega i Riko d.o.o. Ljubljana. Sklopljen je ugovor vrijednosti  134.656.990,40 KN.

Izgradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje aglomeracije Pleternica podijeljena je u 7 faza:

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva.

Faza 2: Dervišaga, Kuzmica, Srednje Selo, Viškovci, Blacko Radi se na postavljanju tlačnog voda u Dervišagi gdje se postavlja tlačni vod promjera 160 mm. Izgrađeno je 916 m tlačnog voda Vrijednost ugovorenih radova za fazu 2 je 34.617.848,74 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Faza 6: Novoselci – Trapari Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Novoselcima i Traparima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 250 mm i 300 mm. Izvedeno je 3.642 m gravitacijskog i 103 m tlačnog voda. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 6 iznosi 1.357.183,28 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Faza 4: Bzenica, Sulkovci Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 1147 m gravitacijskog i 401 m tlačnog voda. Vrijednost ugovorenih radova za fazu 4 iznosi 19.523.153,97 kn. Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega.

Uz navedene radove po fazama treba napomenuti da su aktivna gradilišta i na fazama 3 – Jakšić te na fazi 7 Blacko – Viškovci. Uz postavljanje kolektorskog sustava definiraju se i mjesta kućnih priključaka za domaćinstva. Nakon završetka izrade izvedbenih projekata očekuje se otvaranje radova na ostalim fazama. Od ukupno ugovorenih 44.650 m kolektorskog sustava do sada je izvršeno 8.594 m (18,86%).