Arhiva

[PROMO] ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE ŠRC KUZMICA

04-09-2020 • 00:00
Rva

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova zgrade Športsko-rekreacijskog centra Kuzmica

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Završnom konferencijom priveden je kraju projekt Energetska obnova zgrade Športsko-rekreacijskog centra Kuzmica. Ukupna vrijednost projekta je 777.744,60 kn, od čega je sufinanciranje EU 473.396,18 kn. Projekt je započeo u rujnu 2018. godine  i traje do rujna 2020. godine.

U sklopu Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, Grad Pleternica prijavio je devet zgrada sa svog područja, a među prvim zgradama upravo je ova u Kuzmici.

Prijavitelj projekta je Grad Pleternica, pa je na konferenciji nazočna bila i gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić.

– Važan je ravnomjeran razvoj svih naselja s područja grada Pleternice, da sve udruge koje djeluju i mještani koji se okupljaju imaju prostore dostojne 21. stoljeća i uvjete za ostanak na ovim prostorima. Grad Pleternica u ovom trenutku provodi deset projekata energetskih obnova, a ovo je jedan od većih koji se provode. Značajna sredstava uložena su i u unutarnje uređenje, a nogometnom klubu Kuzmica kao primarnom korisniku prostora želim puno uspjeha u natjecanjima i sigurna sam da će oni opravdati ulaganja. – kazala je Jozić.

S obzirom na okolnosti pandemije na završnoj konferenciji je bilo manje sudionika, no to nije umanjilo osjećaj zadovoljstva zbog dovršenja projekta za mještane Kuzmice i okolnih naselja, na čemu je zahvalio predsjednik Mjesnog odbora Kuzmica i NK Kuzmica Zdravko Novak.

Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 73% prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera,  a zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C nakon energetske obnove.  

Uz Grad Pleternicu u provedbu projekta bili su uključeni Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao upravljačko tijelo, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kao posredničko tijelo razine 1 te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničko tijelo razine 2.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”