Arhiva

[PROMO] Završna konferencija projekta „Cvjetna budućnost II“

13-08-2020 • 00:00
Rva

U prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica prijepodne je održana završna konferencija projekta „Cvjetna budućnost II“

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo

U prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica prijepodne je održana završna konferencija projekta „Cvjetna budućnost II“

U prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica prijepodne je održana završna konferencija projekta „Cvjetna budućnost II“. Prijavitelj projekta bio je Grad Pleternica, a partneri Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Pleternički komunalac d.o.o. te Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije Panora.

Projekt je započeo 14. svibnja 2018. godine s planiranim trajanjem 24 mjeseca, uz produžetak do 14. kolovoza 2020. zbog izvanrednih okolnosti prouzročenih pandemijom COVID-19.

Ciljna skupina u projektu bile su žene u nepovoljnom položaju – nezaposlene i dugoročno nezaposlene žene s pleterničkog područja. Aktivnosti projekta odnosile su se na stručno osposobljavanje i educiranje 41 žene, za programe:

– uzgajivačica cvijeća (upis u radnu knjižicu)

– uzgajivačica ljekovitog bilja (upis u radnu knjižicu)

– aranžer, cvjetni dizajner (potvrda)

– edukacije o tehnikama kompostiranja (potvrda).

Dodatno su pohađale online tečaj izrade životopisa i online tečaj traženja posla, te su prošle 6 psiholoških  radionica osnaživanja i motiviranja za aktivaciju ulaska na tržište rada.

U ime polaznica projekta svoja iskustva te riječi zahvale Gradu Pleternici izrekla je Mira Kresovljak.

Zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić zahvalio je u ime Grada Pleternice i partnera projekta na svim provedenim aktivnostima.

Vrijednost projekta je 984.399,00 kn i financiran je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije i emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.