Arhiva

Predstavljene knjige „Prehrana za koju smo stvoreni” i „Postom do zdravlja i dugovječnosti” autora Dalibora Petrinića

14-02-2020 • 00:00
Rva

Sinoć je u prepunoj dvorani Gospodarske komore Požega održano predstavljanje knjiga „Prehrana za koju smo stvoreni” i „Postom do zdravlja i dugovječnosti”  autora Dalibora Petrinića uz predavanje "Preuzmi kontrolu nad vlastitim zdravljem, izbjegni debljanje i uspori starenje" u organizaciji  ogranka Matice Hrvatske Požega.

00:00
00:00
Content photo
00:00
00:00
Content photo

Sinoć je u prepunoj dvorani Gospodarske komore Požega održano predstavljanje knjiga „Prehrana za koju smo stvoreni” i „Postom do zdravlja i dugovječnosti” autora Dalibora Petrinića uz predavanje “Preuzmi kontrolu nad vlastitim zdravljem, izbjegni debljanje i uspori starenje” u organizaciji ogranka Matice Hrvatske Požega.

Sinoć je u prepunoj dvorani Gospodarske komore Požega održano predstavljanje knjiga „Prehrana za koju smo stvoreni” i „Postom do zdravlja i dugovječnosti”  autora Dalibora Petrinića uz predavanje ” Preuzmi kontrolu nad vlastitim zdravljem, izbjegni debljanje i uspori starenje” u organizaciji  ogranka Matice Hrvatske Požega.. Na početku predavanja sve prisutne je pozdravila predsjednica požeškog ogranka Matice Hrvatske prof. Ljiljana Marić i predstavila samog predavača i gosta Dalibora Petrinića

 

 

 

Dalibor Petrinić  autor dviju knjiga i voditelj studija za osobne treninge  poznat je po holističkom pristupu vježbanju i prehrani, na predavanju je upozorio da niti jedna restriktivna i selektivna dijeta ne može dugo funkcionirati jer ljudi ne vole da im se nešto brani. Smatra da svatko mora naći svoj ritam jedenja koji mu najviše odgovara i pri tome paziti na podrijetlo te hrane, a istodobno ne namećući niti jedan način prehrane kao univerzalan. Petrinić je pobornik  funkcionalnog treninga i smatra da vježbanje treba biti harmonija uma, tijela i duha

 

 

Naučiti pravilno se hraniti više nije izbor već jedina opcija ako želite spriječiti bolesti, biti aktivni i živjeti što duže u zdravlju i sreći.

 

 

 

Koliko negativne misli utječu na našu prehranu pojašnjava Petrinić.