Arhiva

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa suradnicima gost sjednice ŽO HDZ Požeško-slavonske županije

06-06-2020 • 00:00
Rva

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je danas na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, zbog epidemioloških mjera održanoj u dvorani Gradskog kazališta Požega

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je danas na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, zbog epidemioloških mjera održanoj u dvorani Gradskog kazališta Požega

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je danas na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, zbog epidemioloških mjera održanoj u dvorani Gradskog kazališta Požega.

Nakon sjednice, premijer Plenković je u pratnji ministara Zdravka Marića, Josipa Aladrovića i Marija Banožića, nositelja HDZ-ove liste za V. izbornu jedinicu, te uz domaćina, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Željka Glavića, očekivanog kandidata na poziciji koja bi mu trebala omogućiti izravan ulazak u parlament, održao konferenciju za medije.

Premijer je podsjetio da su u Projekt Slavonija u prošloj kampanji najavili kao prioritet, da je ugovoreno preko 12 milijardi i da su projekti u realizaciji.

– Vlada i ministri prisutni su u Slavoniji, mislim da će birači, poučeni iskustvom na predsjedničkim izborima, dobro promisliti kome će dati povjerenje. Bira se hoćete li ići na one za koje znate tko su i što su, koji su osigurali zdravlje, radna mjesta, gospodarski rast. Izbor za predsjednika Vlade je u konačnici između Bernardića, koji se svojim izjavama toliko puta diskvalificirao za bilo koju ozbiljnu funkciju, mene kao aktualnog predsjednika Vlade, i grupacije Škore i Mosta, koji su zaslužni što imamo SDP-ovog kandidata na Pantovčaku. – izjavio je Plenković.

Što se tiče afere „vjetroelektrana“ i njegovih komentara o nezadovoljstvu probijanjem mjera praćenja tiče, Plenković pojašnjava:

– Da postoji neka nevidljiva ruka koja utječe na DORH i policiju, istraga se ne bi dogodila. To je ta razlika poštovanja neovisnog djelovanja policije i DORH-a. Za mene i povjerenje građana u policiju, DORH i sud je ključno da se otkrije tko unutar sustava probija mjere. Nije ovo prvi put, neka se potrude i jedni i drugi i treći saznati kako im se to dogodilo. – dodao je.

Plenković je rekao da ne misli da će afere s bivšim članovima stranke naštetiti HDZ-u u Slavoniji tijekom izbora. Na pitanje znaju li se imena koja će s područja Požeško-slavonske županije biti na listi HDZ-a za V. izbornu jedinicu, Plenković nije dao konkretan odgovor, rekavši da će to biti poznato vrlo brzo.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović komentirao je medijske napise o mogućem skraćivanju radnog tjedna u cilju očuvanja radnih mjesta, a otkrio je i koliko je poslodavaca do sada vratilo potpore HZZ-u jer nisu imali pravo na njih.

– Jedan dio koji su prenijeli mediji je točan, jedan dio manje točan, vezano za jučerašnji sastanak sa socijalnim partnerima. Razgovori se nastavljaju u utorak, pratimo europsku praksu i odlučili smo ući u program SURE, mjeru Europske komisije za očuvanje radnih mjesta, i kroz skraćeni radni tjedan, kao jedan od alata zaštite radnih mjesta i ekonomije. O detaljima ne bih, jer ih nismo definirali, a kada ih definiramo javnost će sve znati – rekao je ministar Josip Aladrović.

Upitan pristižu li prijave za nezakonito korištenje mjere Očuvanje radnih mjesta odgovara da je bilo prijava i da se obrađuju uredno, te da je preko 10 milijuna kuna potpora vraćeno.

Nakon službenog dijela premijer Plenković se sa suradnicima nakratko družio s građanima, nakon čega su nastavili današnji obilazak Slavonije.