Arhiva

Požeško-slavonska županija: 1 pozitivan, 33 aktivna slučaja zaraze koronavirusom

22-07-2020 • 00:00
Rva

Na posljednjem testiranju bio je 71 uzorak, od kojih je jedan (1) pozitivan. Ukupno je testirano 3318 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Na posljednjem testiranju bio je 71 uzorak, od kojih je jedan (1) pozitivan. Ukupno je testirano 3318 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 33 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 33 osoba. U samoizolaciji se nalazi 105 osoba.

 

Na posljednjem testiranju bio je 71 uzorak, od kojih je jedan (1) pozitivan. Ukupno je testirano 3318 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za osobe koje prelaze državnu granicu Republike Hrvatske.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 03. srpnja ponovno je aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe
098/9829-204