Arhiva

Požega se oprostila od Krunoslava Kiće Slabinca

19-11-2020 • 00:00
Rva

Požega se od Krunoslava Kiće Slabinca oprostila kratkim programom u na Trgu sv. Terezije

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Požega se od Krunoslava Kiće Slabinca oprostila kratkim programom u na Trgu sv. Terezije

Na Zagrebačkom krematoriju ispraćen je velikan hrvatske glazbene scene i Požeškog festivala Krunoslav Kićo Slabinac. Požega se od Krunoslava Kiće Slabinca oprostila kratkim programom u na Trgu sv. Terezije, gdje su se okupili tamburaši s područja Požeške doline i izveli dvije skladbe – Otiš’o je s mirisima jutra i Pjesmu rastanka, na inicijativu Aurea Festa Požega. Pridružili su im se sadašnji i nekadašnji dužnosnici, kao i građani kojima je tamburaška glazba i Kićo u srcu.

Više slavonskih gradova se ujedinilo u ideji da se u isto vrijeme na trgovima izvedu dvije skladbe te na taj način simbolično isprati legendu tamburaške glazbe. Podsjetimo, Krunoslav Kićo Slabinac posljednji puta je u Požegi nastupio prošle godine, održavši koncert pred ispunjenim Trgom Svetog Trojstva, kao vrhunac Retrospektivne večeri Aurea Festa Požega.