Arhiva

Poduzetnički inkubator Požega ispunjen, traži se proširenje

23-01-2020 • 00:00
Rva

Povodom obilježavanja Dana grada Požege prošle je godine svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Povodom obilježavanja Dana grada Požege prošle je godine svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj

Povodom obilježavanja Dana grada Požege prošle je godine svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupne vrijednosti gotovo 19 milijuna kuna. Danas je on dom brojnih mladih poduzetnika sa širokim spektrom usluga, a prijepodne ih je obišao gradonačelnik Požege Darko Puljašić, kako bi od samih korisnika čuo koliko im je ovaj projekt i prostor podrška te koliko im pomaže u prvim poduzetničkim koracima.

Natječaj za odabir korisnika u Poduzetnički inkubator provodio se od srpnja do studenog prošle godine, a ukupno je sklopljeno 14 ugovora, od čega deset vezanih za uredske prostore te četiri koja se odnose na hale. Vrijeme u kojem korisnici mogu biti u prostoru inkubatora je pet godina od sklapanja ugovora, a ovisno o tome je i iznos subvencija. U prvoj godini poduzetnici početnici ne plaćaju ništa, a potom tek u petoj godini plaćaju puni iznos cijene. Na raspolaganju su im zajedničke prostorije, parkirna mjesta, video nadzor, konferencijska dvorana i sala za sastanke.

rekla je Andreja Menđel, vršiteljica dužnosti ravnateljice Lokalne razvojne agencije Požega. Među mladim poduzetnicima koji su svoje mjesto pod suncem pronašli u inkubatoru je autoservis Davora Gavrana.

Poduzetnički inkubator zauzima prostor od oko 1.500 m2. Raspolaže s 4 proizvodne hale od 150 m2, zatim 12 uredskih prostorija veličine 18 m2 i jedne od 37 m2, sve opremljene uredskom i računalnom opremom. U Inkubatoru su i konferencijska te edukacijska dvorana, opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom. Poduzetnicima se pružaju potporne inkubacijske usluge, od infrastrukturne potpore, koja uključuje najam poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama, korištenje konferencijske i edukacijske dvorane, pa do korištenja zajedničkih prostorija. Omogućena im je i tehnička podrška – od internet pristupa, usluge video nadzora, usluge kopiranja, skeniranja, korištenja poštanskog sandučića i parkinga. Osim navedenog pružena im je i savjetodavna podrška, kao i pomoć pri izradi, prijavi i provedbi projektnih aplikacija.